ΕΛ.ΑΣ: Για αυτό μεταφέρθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο Α.Τ. Καμινίων

ΕΛ.ΑΣ: Για αυτό μεταφέρθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο Α.Τ. Καμινίων

«Μεταφέραμε τους γονείς και τους καθηγητές στο τμήμα για να υποβληθούν μηνύσεις, κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για την απόφαση να μεταφερθούν εκπαιδευτικοί από Γυμνάσιο των Καμινίων στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί, μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού». 

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Τρίτη γονέας μαθητή Γυμνασίου στα Καμίνια προχώρησε σε μήνυση κατά τριών μελών του συλλόγου διδασκόντων, επειδή «εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα».

Όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, ακολούθως «περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα». Τόνισε, δε, ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, «έπειτα από πολύωρη κατάθεση, την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT