Βίντεο: Καρέ – καρέ η επίθεση σε βάρος 32χρονου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Βίντεο: Καρέ – καρέ η επίθεση σε βάρος 32χρονου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το βίντεο με την ένοπλη επίθεση εις βάρος 32χρονου το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Στο βίντεο, που κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας καφετέριας της περιοχής, καταγράφονται οι πυροβολισμοί καθώς και οι περαστικοί, έντρομοι, να σπεύδουν να προφυλαχθούν.

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το βίντεο με την ένοπλη επίθεση ένοπλης επίθεσης σε βάρος 32χρονου, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Στο βίντεο, που κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας καφετέριας της περιοχής, καταγράφονται οι πυροβολισμοί καθώς και οι περαστικοί, έντρομοι, να σπεύδουν να προφυλαχθούν.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ύστερα από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές τις Αττικής (Γλυφάδα, Μαρούσι, Ζωγράφου) τρεις Έλληνες υπήκοοι και ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπρόσθετα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη ατόμων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Χούλιγκαν πίσω από την επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση στον 32χρονο οπαδό του ΠΑΟ είναι επίσης οπαδοί του Παναθηναϊκού με βαρύ ποινικό παρελθόν για επεισόδια στα γήπεδα, ληστείες κ.ά., ενώ ο βασικός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί το 2015 για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ταυτοποίησή τους έγινε από καταθέσεις μαρτύρων και από κάμερες. Βάσει των ίδιων πληροφορίων, οι φερόμενοι ως δράστες έχουν καταγραφεί σε βίντεο να πηγαίνουν στο σημείο της επίθεσης, με τον βασικό κατηγορούμενο να φαίνεται να οπλίζει και να πυροβολεί το θύμα. Η πρώτη βολίδα δεν πέτυχε τον 32χρονο, ωστόσο η δεύτερη τον χτύπησε στην ωμοπλάτη.

ΕΛ.ΑΣ.:  Ένας εκ των συλληφθέντων επιχείρησε να χρησιμοποιήσει πιστόλι

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την σύλληψη τους οι τρεις Έλληνες υπήκοοι αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ’ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση του πιστολιού που έφερε, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες -οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών- έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου, 32χρονος έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης στη Λ. Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από σφαίρα στην ωμοπλάτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4-5 άτομα. Καταδίωξαν τον νεαρό και ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στην ωμοπλάτη. Στη συνέχεια διέφυγαν, πιθανόν με μηχανές, ενώ ο 32χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Αυτόπτες μάρτυρες τον μετέφεραν για τις πρώτες βοήθειες στο παράρτημα του ΙΚΑ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης. Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή