Με διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας

Με διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας

Προσαρμοσμένος στα όσα επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την περασμένη Κυριακή με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσαρμοσμένος στα όσα επιβάλλουν οι συνθήκες της πανδημίας, διεξήχθη την περασμένη Κυριακή με αρκετές διεθνείς συμμετοχές, ο 6ος Δρόμος Εκεχειρίας, από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων) στην Αρχαία Ολυμπία (ιερό τόπο διεξαγωγής των Αγώνων).

Παράλληλα με τον Δρόμο Εκεχειρίας, διεξήχθησαν δύο ακόμη δρόμοι τιμώντας τους πρωτεργάτες της Εκεχειρίας, που ήταν προαπαιτούμενη στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δρόμος του Ιφίτου, τιμώντας τον βασιλιά της Ήλιδας Ίφιτο, από το χωριό της Ήλιδας μέχρι το παλαιό μουσείο στον Αρχαιολογικό χώρο, (απόσταση 2 χλμ) τον οποίο έτρεξαν παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Και ο Δρόμος του Κλεοσθένη, από την Αρχαία Πίσα στην Αρχαία Ολυμπία (αγώνας 5χλμ) τιμώντας τον βασιλιά της Αρχαίας Πίσσας Κλεοσθένη (ο τρίτος που υπέγραψε την Εκεχειρία ήταν ο βασιλιάς της Σπάρτης Λυκούργος).

Με διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας-1

Η διοργάνωση θέλοντας να τιμήσει έναν άνθρωπο που η προσπάθειά του ξέφυγε από τις συνηθισμένες ανθρώπινες δυνάμεις και καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες, έθεσε ως επικεφαλής του Δρόμου της Εκεχειρίας τον Σπύρο Χρυσικόπουλο ο οποίος, κολύμπησε σε πισίνα 350 χλμ σε επτά ημέρες (100 περισσότερα από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ) και ακολουθούσε ο επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο (από τη Βραζιλία), ως απεσταλμένος της Γραμματείας του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).

Με διεθνείς συμμετοχές οι δράσεις του Δρόμου Εκεχειρίας-2

Ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και βραβεύθηκαν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ.

Στην τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ήλιδα απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη και το μέλος του ΔΣ του CISM και Διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΑΣΑΕΔ) πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος.

Η Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη καθιέρωσης της Εκεχειρίας ως ολυμπιακής αξίας και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε: Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε το δρόμο της Εκεχειρίας, σε μια προσπάθεια να θυμίσουμε ότι στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, οφείλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στον ολυμπισμό και στις αξίες που τον διέπουν, να προβάλουμε την βασική ολυμπιακή αξία, την αξία της εκεχειρίας που οδηγεί στην πολυπόθητη ειρήνη. Ο καθένας από σας που συμμετέχετε στον Δρόμο της Εκεχειρίας είναι ένας άτυπος αγγελιαφόρος της Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή».

Ο Σπυρίδων Ανδριόπουλος τόνισε ότι φέτος ο Δρόμος της Εκεχειρίας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Sports and Peace του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) και στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τις χώρες μέλη του CISM Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Λιθουανία, Ελλάδα καθώς και ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας του CISM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή