Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό εισέρχονται η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Κιλκίς και η Χαλκιδική. 

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τις εν λόγω περιοχές. Η κυβερνητική θέση, πάντως, κινείται στην κατεύθυνση της εφαρμογής των υπάρχοντων μέτρων. 

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η επιτροπή εισηγήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της επικράτειας, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid test. 

Όπως έγραφε η «Κ» σήμερα, αύξηση του ιικού φορτίου κατέγραψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων. Ειδικότερα, η ανάλυση από το Δίκτυο των αστικών λυμάτων σε 12 πόλεις της Ελλάδας κατέδειξε αυξητικές τάσεις της επιδημίας σε εννέα από αυτές. 

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις κυμάνθηκαν από +36% στον Βόλο και +42% στα Ιωάννινα έως +166% και +198% σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, ενώ σε Αττική και Λάρισα το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 58% και 62%, αντίστοιχα. Οριακές ήταν οι αυξήσεις σε Θεσσαλονίκη (+18%), Ηράκλειο (+18%) και Αγιο Νικόλαο (+17%). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή