Θεσσαλονίκη: Ένταση στην αντιφασιστική πορεία στη Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην αντιφασιστική πορεία στη Σταυρούπολη

Ένταση σημειώθηκε στη δεύτερη κινητοποίηση και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πορείες και παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων υπό τον φόβο επεισοδίων, ολοκληρώθηκαν οι δύο κινητοποιήσεις στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, μία από εθνικιστική οργάνωση και η άλλη από μέλη αριστερών οργανώσεων και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ της περιοχής.

Ένταση σημειώθηκε στη δεύτερη κινητοποίηση και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Ειδικότερα, μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας, ύστερα από σχετικό κάλεσμα. Οι συγκεντρωθέντες έκαναν πορεία στην περιοχή και στη συνέχεια διαλύθηκαν. 

Σε απόσταση 200-300 μέτρων και ειδικότερα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, υπήρξε «αντιφασιστικό» κάλεσμα ως απάντηση στην κινητοποίηση της πλατείας Τερψιθέας.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία επί της οδού Λαγκαδά, κινήθηκαν αρχικά προς τα δυτικά και επέστρεψαν στην αφετηρία τους, για να συνεχίσουν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθώς η πορεία κατευθυνόταν προς την οδό Εγνατία προκλήθηκαν μικρής διάρκειας επεισόδια, όταν ομάδα διαδηλωτών πέταξε διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Από το σημείο έγιναν δύο προσαγωγές και εξετάζεται η συμμετοχή των ατόμων αυτών στα επεισόδια. Οι διαδηλωτές σκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια συγκρότησαν νέα πορεία η οποία κινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT