Στόχος φονικής ενέδρας και το 2010 το θύμα της προχθεσινής επίθεσης στην Αγίου Παύλου

Στόχος φονικής ενέδρας και το 2010 το θύμα της προχθεσινής επίθεσης στην Αγίου Παύλου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένος για εκβιασμούς εις βάρος ιδιοκτητών και διαχειριστών οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο 39χρονος υπήκοος Αλβανίας K.H. που δολοφονήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε καφετέρια στον Αγιο Παντελεήμονα. Είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας του το 2010, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, μια BMW X5, στο Μεταξουργείο. Η απόπειρα δολοφονίας του είχε γίνει στις 6.40 το πρωί της 17ης Απριλίου 2010 στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Χίου. Από την έκρηξη είχαν προκληθεί ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ είχαν σπάσει τζάμια σε παρακείμενα κτίρια, δίχως πάντως αυτός και μια γυναίκα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού να τραυματιστούν.

Δεν είχε την ίδια, αίσια έκβαση το σχέδιο δολοφονίας του, που τέθηκε σε εφαρμογή προχθές το απόγευμα. Ενώ βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο καφετέριας με την επωνυμία Deja Vu στην οδό Αγίου Παύλου, της οποίας ήταν αφανής ιδιοκτήτης, ένα άτομο τον πλησίασε και πυροβόλησε εναντίον του 8 φορές. Το θύμα αιφνιδιάστηκε, καθώς τη στιγμή της επίθεσης μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο.

Είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς εις βάρος ιδιοκτητών και διαχειριστών οίκων ανοχής.

Μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο, όπου όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Είχε δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι, δύο στην κοιλιά και μία στην ωμοπλάτη. Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρήκαν συνολικά 8 κάλυκες διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Ο 39χρονος δεν ήταν άγνωστος στις διωκτικές αρχές και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας απειλούσαν ιδιοκτήτες οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εισπράττοντας χρήματα για προστασία. Η δράση του, όπως και η δράση των συγκατηγορουμένων του, τοποθετείται την περίοδο 2011-2012. Σε μια περίπτωση, ενδεικτικά, φέρεται να είχε αποσπάσει από εργαζομένη σε οίκο ανοχής 60 ευρώ, απειλώντας τη ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έβαζε φωτιά στον χώρο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν μπορούν ακόμα να προσδιορίσουν με βεβαιότητα την ταυτότητα των αυτουργών και το κίνητρο του φόνου. Θεωρούν βέβαιο πάντως ότι η εν ψυχρώ εκτέλεση συνδέεται με την παλαιότερη δράση του θύματος, πιθανόν δε και με την ανάμειξή του σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή