Επίθεση με βιτριόλι: «Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης» – Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: «Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης» – Τι είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη

13' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν στο να διαπράξει την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιώαννας Παλιοσπύρου μίλησε, μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη Εφη Κακαράτζουλα, κατά την απολογία της στη δίκη για την υπόθεση. 

Η 37χρονη περιέγραψε το πώς προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, αλλά και τις στιγμές της επίθεσης και σύλληψής της, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως την «κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης». «Τη μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας πως δεν σκέφτηκε ότι η Ιωάννα μπορεί να πεθάνει. «Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα», ανέφερε επίσης. 

Νωρίτερα αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη υπέβαλε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ η ίδια ξεκινώντας στην απολογία της ανέφερε: «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα από την Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου προς την Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και προς την οικογένεια της, αλλά και τη δική μου οικογένεια, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Τι είπε στην απολογία της 

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δεν αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί», ανέφερε.

Η ιδέα για το βιτριόλι και η προμήθεια 

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», είπε σχετικά με το πώς αποφάσισε να διαπράξει την επίθεση. 

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ήταν δύσκολο να βρει βιτριόλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο της Αθήνας για να το αναζητήσει. «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά, χωρίς να του πω λεπτομέρειες και πως θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω, γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν»

Για τη στιγμή της επίθεσης 

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ, ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα, εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο, ώστε να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί»

Για την ημέρα της σύλληψης 

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικός που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στην σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Για τη συνομιλία της με την ξαδέλφη του θύματος μετά την επίθεση  

«Η εξαδέλφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί της συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πώς είναι γιατί, όπως σας είπα, ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Πως προμηθεύτηκε το οξύ 

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανο απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι». 

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωάννα;

Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα, αλλά το μετάνιωσα. 

Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;

Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.

Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.

Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.

Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε, γιατί ξαναπήγατε την άλλη μέρα;

Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.

Προεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;  

Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο. 

Ο πρόεδρος της έδρας έφτασε στο σημείο να της δείξει φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις. Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία. 

Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;

Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

Ερωτήσεις εισαγγελέα

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα, η κατηγορούμενη είπε ότι αποδεχόταν ότι θα γίνει κάποια ζημιά και πως πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι, δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση.

– Εισαγγελάς: Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενη: Αργά το απόγευμα κατά τις έξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

– Γιατί θέλατε να την παρακολουθείτε στο σπίτι της;

Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

– Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;

Ναι

– Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; Με μαχαίρι;

Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

– Όταν πηγαίνατε στο σπίτι της Ιωάννας παίρνατε μέτρα προφύλαξης;

Ήταν χειμώνας φορούσα μπουφάν και κασκόλ.

– Τη στιχομυθία με τον γείτονα τη θυμάστε;

Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Αυτό το άκουσα εδώ.

– Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Όχι.

– Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

– Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Είδα μόνο ένα ΧΙ. Αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ό,τι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

– Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Όχι.

– Τι ποσότητα ήταν;

Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω.

– Εσείς όταν πήγατε στις 19 Μαΐου το πρωί ήταν αποφασισμένο να πάτε να ρίξετε;

Ναι

– Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

– Γιατι βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα?

Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνα.

– Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε;

Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

– Πότε έγινε η μετάγγιση;

Πιο πριν, σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

– Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

Δεν σκόπευαν να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένα μεταλλικό θερμός με ένα καπάκι.

– Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

Φοβήθηκα ότι αυτό που έκανα… κάτι με σταμάτησε. Δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο. Όταν έφυγα όμως πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα.

– Γιατί δεν της το ρίξατε τα πόδια;

Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.

-Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;

Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου

«Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη»

Κλείνοντας πάντως την απολογία της η 36χρονη, θέλησε να… καθησυχάσει την Ιωάννα που, όπως είχε πει στην κατάθεσή της φοβόταν πως μπορεί να επιδιώξει, βγαίνοντας από τη φυλακή η κατηγορουμένη, να αποτελειώσει το έγκλημά της. Τα λόγια της ωστόσο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται», τόνισε η κατηγορούμενη, με τον αδερφό της Ιωάννας να απαντά: «Μας έπεισε το φίδι»
«Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους πως δεν πρόκειται να της ξανακάνει κακό», συμπλήρωσε η κατηγορούμενη.

Η 36χρονη η οποία δεν έχασε τη ψυχραιμία της καθόλη τη διάρκεια της απολογία της, επιμένοντας πως ήθελε να εκδικηθεί την Ιωάννα επειδή φοβόταν πως είχε μπει στη ζωή του 40χρονου Νώντα, με τον οποίο εκείνη, όπως ισχυρίστηκε είχε ερωτική σχέση.

Ερωτήσεις εισαγγελέα

-Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;

Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν

-Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; Με μαχαίρι;

Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.

-Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή. Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι.

-Τι έπαθε αυτή η γυναίκα;

Δεν είδα ολόκληρη την εκπομπή. Είδα ότι είχε καεί ένας μέρος…

-Είχατε ακούσει μέχρι τότε τι προκαλεί το βιτριόλι;

Ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα.

Αποτιμώντας πάντως τα αποτελέσματα της πράξης της η 36χρονη φαίνεται πως κατέληξε πως «εκ του αποτελέσματος δεν άξιζε τίποτα».
Η 36χρονη γνώριζε την Ιωάννα από τότε που ήρθε στην Αθήνα και μάλιστα, όπως είπε, τη συμπαθούσε! «Ήρθα το 2003 στην Αθήνα, ήθελα να εργαστώ. Γνώρισα την Ιωάννα μέσω της εξαδέλφης της, οπτικά. Η εξαδέλφη της είναι πολύ καλή μου φίλη και μέσω αυτής, βρισκόμασταν με τη Ιωάννα σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις».

-Ποια ήταν η γνώμη σας για την Ιωάννα;           

Τη συμπαθούσα.

Όταν όμως η Ιωάννα αποδέχτηκε το αίτημα φιλίας του 40χρονου και η κατηγορουμένη είδε ότι έγιναν φίλοι στο FB, άλλαξαν όλα. «Το facebook δείχνει ποιος φίλος αποδέχεται το αίτημα κάποιου άλλου, βλέπω την αποδοχή, ότι δηλ. ο τάδε και ο τάδε είναι πλέον φίλοι. Αυτό έγινε το Νοέμβριο του 2018».

-Αυτό κλόνισε την εμπιστοσύνη σας;

Ναι.

-Είχε γνώση η Ιωάννα όταν αποδέχθηκε τον 40χρονο;

Όχι.

-Τότε γιατί λέτε ότι δεν έπρεπε να τον αποδεχθεί;

Όχι, εγώ μιλάω για μετά.

-Έκανε για σας κάτι ανήθικο η Ιωάννα;

Όχι δεν το θεώρησα ανήθικο. Μετά εγώ επικοινώνησα με την Ιωάννα και της είπα να τον διαγράψει. Αυτή επέμενε ότι δεν μου έχει κάνει και κάτι να τον διαγράψω.

-Τον διέγραψε;

Ναι.

-Αυτή η στάση της ήταν έντιμη;

Βεβαίως.

-Τον ίδιο τον ρωτήσατε;

Ναι αλλά το απέφυγε. Δεν ήθελε να το σχολιάσει καθόλου και απέφυγε τη συζήτηση. Εμένα μου είχε δημιουργηθεί καχυποψία και αμφιβολία.

-Πριν την Ιωάννα ο ίδιος σας είχε δώσει άλλη αφορμή;

Όχι.

-Θεωρούσατε την Ιωάννα αντίπαλο;

Όλες οι γυναίκες θεωρούν αντίζηλο κάποια άλλη γυναίκα.

Στην απολογία της η 36χρονη έριξε πάντως εμμέσως το φταίξιμο για την καχυποψία της στον 40χρονο ο οποίος όλο της άφηνε υπονοούμενα, όπως είπε. Δεν θα έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε».

-Μετά άρχισε η παρακολούθηση;

Αρχικά πήρα ένα gps. Έψαξα στο Ίντερνετ  ότι υπάρχει αυτή η συσκευή και ότι υπάρχει ένας συγχρονισμός με με μια κάρτα σύνδεσης. Τοποθέτησα το gps στο αυτοκίνητο του 40χρονου. Και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα gps.

-Και στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχατε τοποθετήσει;

Ναι.

-Πως ξέρατε το αμάξι;

Μια ημέρα που πήγα να παρακολουθήσω την είδα να βγαίνει. Είναι με μαγνήτη το gps κολλάει κάπου που να έχει σίδερο.

-Δηλαδή κάποια περίοδο παρακολουθούσατε και τους δυο; Βλέπατε και τα στίγματα και των δυο.

Όχι και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή είτε τον Νώντα, το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε….

-Από το καλοκαίρι αρχίζετε να τρέφετε αισθήματα μίσους στην Ιωάννα; Αισθανθήκατε ότι σας πρόδωσε;

Ναι.

-Σήμερα θεωρείτε ότι έφταιξε κάπου;

Ναι. Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο Νώντας.Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό.

Η κατηγορουμένη παραδέχτηκε πως είχε παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας.

-Τι ώρες την παρακολουθούσατε στο σπίτι;

Αργά το απόγευμα κατά τις εξι με οκτώ. Είχα πάει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

-Γιατί θέλατε να την παρακολουθείτε στο σπίτι της;

Για να δω αν είναι μαζί της ο Νώντας. Μου είχε μπει το μικρόβιο της εμμονής… Το Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως.

-Αυτό ήταν το γεγονός που σας έκανε να πάρετε την απόφαση για εκδίκηση;

Ναι.

Από τη στιγμή πάντως που πήρε την απόφαση να επιτεθεί με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, δεν κλονίστηκε ποτέ.

-Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Όχι.

-Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

-Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Είδα μόνο ένα ΧΙ. Αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε όλα όσα γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

-Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Όχι.

-Τι ποσότητα ήταν;

Σίγουρα ήταν ένα λίτρο. Αυτό δεν μπορούσα να το κουβαλήσω.

-Εσείς όταν πήγατε στις 19 Μαϊου το πρωί είχατε αποφασίσει να πάτε να ρίξετε το βιτριόλι;

Ναι.

-Γιατί βάλατε περούκα, γυαλιά και μακριά μανίκια;

Έβαλα αυτά για να μην με αναγνωρίσει.

-Γιατί βάλατε γάντια και μακρυμάνικα ρούχα;

Φορούσα μια ανοιξιάτικη καπαρντίνα.

-Προσπαθούσατε να μην αναγνωριστείτε;

Ναι και να μην αφήσω αποτυπώματα.

-Πότε έγινε η μετάγγιση;

Πιο πριν, σε ένα μεταλλικό δοχείο γιατί δεν μπορούσα να μεταφέρω το βιτριόλι όλο. Ήταν βαρύ σαν αντικείμενο.

-Αν μπορούσατε να το μεταφέρετε θα το παίρνατε μαζί σας;

Δεν σκόπευα να το ρίξω όλο. Ένα ποτήρι. Ήταν σαν ένας μεταλλικός θερμός με ένα καπάκι.

Τι σας απέτρεψε να το ρίξετε την πρώτη φορά;

Φοβήθηκα ότι αυτό που έκανα … Κάτι με σταμάτησε. Δεν μπορώ να ξέρω το λόγο… Όταν έφυγα όμως πάλι το μετάνιωσα που δεν το έκανα.

Η κατηγορουμένη είχε ζητήσει και από άλλο πρόσωπο του περιβάλλοντος της να τη βοηθήσει για την παρακολούθηση της Ιωάννας και του 40χρονου  αλλά εισέπραξε άρνηση.

-Του ζητήσατε να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον Νώντα;

Ναι, αλλά δεν το έκανε. Με απέφυγε λέγοντας μου ότι είχε δουλειές.

Ωστόσο, η 36χρονη επανέλαβε πως δεν ζήτησε βοήθεια για να πάρει το βιτριόλι «Εννοούσα μέσω παρακολούθησης, δεν απευθύνθηκα ποτέ σε αυτόν για το βιτριόλι, δεν ήθελα να τον βάλω σε υποψίες και να με ρωτάει».

Η Ιωάννα ακούγοντας την απολογία της κατηγορουμένης, αμίλητη κρατούσε σημειώσεις. Ακόμη και την ώρα που η 36χρονη μιλούσε για τη στιγμή της επίθεσης.

-Είδατε ότι φτάνει η Ιωάννα. Κοιτούσε το πάτωμα;

Κοιτούσε σαν ένας άνθρωπος σκεπτικός όσο περίμενε το ασανσέρ.

-Τρέξατε να ανεβείτε τις σκάλες;

Δεν έτρεξα.

Η Ιωάννα είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο.

Ίσως από το φερμουάρ της τσάντας μου που την άνοιξα για να πάρω το υγρό.

Όσο για τα τηλεφωνήματα που φέρεται πως έκανε μετά την επίθεση, η 36χρονη, είπε πως είχε ανάγκη να μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους. «Ήταν πολύ δικοί μου άνθρωποι. Ήξεραν τα προσωπικά μου. Ήθελα με κάποιον να μιλήσω προκειμένου να αποφορτιστώ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή