ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Θ. Πλεύρης ζητεί διερεύνηση καταγγελιών για γυναικολόγους που αποτρέπουν τον εμβολιασμό εγκύων

Ο Θ. Πλεύρης ζητεί διερεύνηση καταγγελιών για γυναικολόγους που αποτρέπουν τον εμβολιασμό εγκύων

Επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξετάσουν τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι ιατροί γυναικολόγοι απέτρεψαν και αποτρέπουν έγκυες πελάτισσές τους από το να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Ο υπουργός ζήτησε από τον ΠΙΣ να επιληφθεί του θέματος και «να κρίνει εάν τέτοιας φύσεως ιατρικές συμβουλές αντιστρατεύονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών».

Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός των εγκύων όχι μόνο είναι αβλαβής και οι τυχόν παρενέργειες δεν διαφέρουν από εκείνες γυναικών που δεν εγκυμονούν, αλλά και ότι ως ομάδα υψηλού κινδύνου οι έγκυες πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν δεδομένων των πολλαπλάσιων κινδύνων που διατρέχουν σε περίπτωση μόλυνσης.

Διαβάστε επίσης:

Το ζήτημα το οποίο καλείται να εξετάσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει έρθει στην επιφάνεια μετά τον πρόσφατο θάνατο 38χρονης εγκύου από την Κατερίνη που ήταν ανεμβολίαστη, και τη διασωλήνωση 41χρονης εγκύου στη Λάρισα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ