Μ. Γκάγκα: Πιθανή η ένταξη νέων κλινών από τον ιδιωτικό τομέα

Μ. Γκάγκα: Πιθανή η ένταξη νέων κλινών από τον ιδιωτικό τομέα

«Πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας», σημείωσε η κ. Γκάγκα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Κατά την επίσκεψή της σήμερα το πρωί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε.

Σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη. Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες».

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε δε, ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερες νοσηλείες, θα διατεθεί και ο 7ος όροφος του «Αχιλλοπούλειου», ενώ είναι διαθέσιμες επιπλέον 10 κλίνες για non covid ασθενείς στην πολυκλινική «Ελπίς» στον Βόλο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη και συζήτησαν για ένταξη και ιδιωτών γιατρών στο σύστημα για τις ανάγκες της πανδημίας, που θα μπορούν να καλύπτουν το πρωινό ωράριο, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των εφημεριών και θα αμείβονται με 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα και 250 ευρώ η κάθε εφημερία, που όμως θα φορολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς της Μαγνησίας, κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους να ενταχθούν στο σύστημα και να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Το «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση λόγω πολλών περιστατικών ασθενών με covid-19 και ήδη το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται 114 άνθρωποι με covid, έχουν διατεθεί 3 κλινικές για αυτό τον σκοπό και ίσως ανοίξει και 4η. Πλήρεις είναι και οι 5 θάλαμοι αρνητικής πίεσης, την ώρα που στον Βόλο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 371 άνθρωποι από τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις σήμερα 

Μονοκλωνικά αντισώματα: Η Ελλάδα παραλαμβάνει 2.000 δόσεις

Τροπολογία για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό ή θέλουν να κάνουν τρίτη δόση στην Ελλάδα

Εμβολιασμός: «Χειρουργική» επιχείρηση πειθούς σε εργαζομένους

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή