Κορωνοϊός – Πάτρα: Γέμισαν οι ΜΕΘ σε Ρίο και «Άγιο Ανδρέα»

Κορωνοϊός – Πάτρα: Γέμισαν οι ΜΕΘ σε Ρίο και «Άγιο Ανδρέα»

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, με τις κενές κλίνες να λιγοστεύουν

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, με τις κενές κλίνες να λιγοστεύουν.

Οι 56 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο, οδήγησαν τις συνολικές νοσηλείες στον αριθμό των 88, με αποτέλεσμα να ενταθεί η πίεση που ασκείται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως δήλωσε στο ίδιο μέσο ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρης Μπάκος, αποφασίστηκε να ανοίξει και η B’ Ορθοπαιδική Κλινική για να δέχεται νοσηλείες COVID-19. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανέλπιστα πολλές εισαγωγές, ενώ τόνισε πως το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητη πίεση. Σύμφωνα με τον κ. Μπάκο, οι 13 κλίνες ΜΕΘ γέμισαν επίσης, με το νοσοκομείο να βρίσκεται σε ετοιμότητα να θέσει σε λειτουργία και την υπομονάδα Εμφραγμάτων με 6 ακόμα κλίνες που θα μετατραπούν σε ΜΕΘ.

Στο ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας» η κατάσταση θεωρείται εξίσου ασφυκτική, καθώς χθες το απόγευμα, οι νοσηλείες στις κλινικές COVID έφταναν τις 62 και στη ΜΕΘ στις 7. Σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος Ηλία Θεοδωρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», στις κλινικές υπάρχουν ακόμα κενές κλίνες, αλλά όχι στη ΜΕΘ που γέμισε. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε σε ανάρτησή του χθες ότι «η ανηφόρα συνεχίζεται αμείωτη, από τα 1.308 ενεργά κρούσματα στην περιοχή των Πατρών πήγαμε μέσα σε μια εβδομάδα στα 1.685 και ακόμα δεν πήγαμε σε άσχημες κλιματολογικές συνθήκες, καταγράφουμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Επιτέλους ας εμβολιαστούμε και ας ακούσουμε την επιστήμη. Να ενώσουμε δυνάμεις μπροστά στον εφιάλτη και όχι να διασπαστούμε για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση. Δεν υπάρχει περιθώριο για δεύτερες σκέψεις , για επιλογές που είναι ξένες προς την αλήθεια της επιστήμης. Η μονοσήμαντη επιλογή πρέπει να επικρατήσει στη λογική μας».

Με πληροφορίες από pelop.gr

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Εύθραυστη σταθεροποίηση κρουσμάτων – Τρεις ειδικοί αναλύουν στην «Κ»

⇒ Ο σχεδιασμός για την επιστράτευση ιατρών – Αντίστροφη μέτρηση για τρεις περιφέρειες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή