ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥ για εμβολιασμούς: Προτεραιότητα οι ενήλικες, έναντι των παιδιών

ΠΟΥ για εμβολιασμούς: Προτεραιότητα οι ενήλικες, έναντι των παιδιών

Την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, σε σχέση με τα παιδιά, συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας πως τα οφέλη από τη χορήγηση εμβολίου στους ανήλικους με στόχο τη μείωση του κινδύνου σοβαρής νόσησης ή θανάτου, είναι πολύ λιγότερα σε συγκριση με αυτά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ «καθώς τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν ηπιότερα συμπτώματα της νόσου σε σύγκριση με τους ενήλικους (εξαιρούνται όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες), είναι λιγότερο επείγον να εμβολιαστούν αντί των ενηλίκων, των υγειονομικών και όσων αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας».

Την ώρα, που πολλές χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν ελλείψεις στα αποθέματα εμβολίων, οι χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο διαμοιρασμό των δόσεων, προτού προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζεται. 

Τέλος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στους εφήβους από το εμβόλιο, δεν έχει καθοριστεί ακόμη πλήρως, ωστόσο τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφέρουν ήπιες περιπτώσεις που επιδέχονται θεραπείας.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή πλεύσης από ECDC: Να εξεταστεί τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr