ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισής του

Θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον έως το 2027 - Γιατί έκρινε το δικαστικό συμβούλιο ότι δεν μπορεί να κάνει αίτημα νωρίτερα

Δ. Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισής του

Απορρίφθηκε για μία ακόμη φορά το αίτημα του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να αποφυλακιστεί, καθώς το δικαστικό συμβούλιο (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας) απέρριψε το αίτημα του, κρίνοντας παράλληλα και κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Τον χρόνο που μπορεί στο εξής να ζητήσει αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο που υιοθέτησε σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας μπορεί να καταθέσει στο μέλλον εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης το 2027, σε έξι χρόνια δηλαδή, όταν θα έχει συμπληρώσει 25 χρόνια στη φυλακή.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι ο πολυισοβίτης πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον 25 χρόνια στη φυλακή, καθώς έκρινε ότι στην περίπτωσή του δεν μπορεί να ισχύσουν επιεικέστερες διατάξεις που ίσχυαν πριν ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες έδιναν τη δυνατότητα σε ισοβίτες να καταθέτουν αίτηση αποφυλάκισης με τη συμπλήρωση 19 ετών στη φυλακή. Κατά το δικαστικό συμβούλιο οι επιεικέστερες αυτές διατάξεις ισχύουν για ισοβίτες και όχι για πολυισοβίτες όπως είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Μετά την κρίση του δικαστικού συμβουλίου, ο Κουφοντίνας θα πρέπει να περιμένει έως το 2027 για να καταθέσει εκ νέου αίτημα για αποφυλάκιση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr