ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωμή επίδειξη δύναμης από συμμορίες

Σε πρωτοφανή επίδειξη δύναμης προχώρησαν χθες, μέσω των λογαριασμών που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου.

Ωμή επίδειξη δύναμης από συμμορίες

Σε πρωτοφανή επίδειξη δύναμης προχώρησαν χθες, μέσω των λογαριασμών που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου. Σε προφίλ που διατηρούν σε εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram δημοσιοποίησαν τρία βίντεο (σ.σ. υπό μορφή story), στα οποία εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περιστατικά σαν και αυτό είναι σχεδόν καθημερινά στο Ζεφύρι.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι της περιοχής και σε αυτό εμφανίζονται να κρατούν βαρύ οπλισμό και να πυροβολούν στον αέρα, θέλοντας, κατά μία εκδοχή, να στείλουν μήνυμα ισχύος σε μέλη αντίπαλων ομάδων που έχουν την έδρα τους στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Ερευνάται εάν η κίνησή τους αυτή συνδέεται με πρόσφατη ένοπλη επίθεση κατά καφετέριας επί της λεωφόρου Φυλής, που ανήκει σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περιστατικά σαν και αυτό που δημοσιοποιήθηκε στα social media είναι σχεδόν καθημερινά στην περιοχή.

Ωμή επίδειξη δύναμης από συμμορίες-1

Λένε ακόμη ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις που διεξάγονται έχουν λανθασμένο προσανατολισμό, καθώς στοχεύουν στην απομάκρυνση των τοξικομανών και όχι στη σύλληψη των ναρκεμπόρων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ζητούν στενότερη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου, σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικά σαν και το χθεσινό, να μπορούν να επεμβαίνουν αμέσως δίχως χρονοτριβή.