Κορωνοϊός: Πέντε ημέρες η καραντίνα για νοσούντες με ήπια ή χωρίς συμπτώματα

Κορωνοϊός: Πέντε ημέρες η καραντίνα για νοσούντες με ήπια ή χωρίς συμπτώματα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση σε 5 μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί. 

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. 

Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Όπως τονίζεται, θα ακολουθήσει εξειδίκευση του μέτρου. 

Αύριο οι αποφάσεις για τα μέτρα 

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή σύσκεψη στο υπ. Υγείας δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των μέτρων και ο χρόνος της εφαρμογής τους.

Επ΄αυτού θα υπάρξει νέα συνεδρίαση αύριο που θα διαμορφώσει και το πλαίσιο των αποφάσεων, για το αν τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου ή νωρίτερα. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, πάντως, σήμερα θα κινηθεί δεδομένα σε επίπεδα – ρεκόρ, μιας και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 20.000. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT