Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες αστυνομικών για εικονικές περιπολίες

Στον Εισαγγελέα οι καταγγελίες αστυνομικών για εικονικές περιπολίες

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αστυνομικοί που κατά τις νυχτερινές ώρες εκτελούσαν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού τμήματος εμφανίζονταν ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στην περιοχή ευθύνης τους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έφτασαν οι καταγγελίες για εικονικές περιπολίες στη δυτική Αττική.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφέρει τα εξής:

«Η ένωσή μας με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες (έλλειψη δύναμης) όσο και για τα περιπολικά “φαντάσματα” που κάποιος ή κάποιοι επινόησαν να περιπολούν δήθεν και να αστυνομεύουν τη Δυτική Αττική, και αφού δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από πλευράς του Αρχηγείου για τις εν λόγω καταγγελίες, ενημέρωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να τις διερευνήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Απευθυνθήκαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη διότι είναι πράγματι ο θεσμός που ο καθένας μπορεί να ακουμπήσει με εμπιστοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία για εικονικές περιπολίες έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στα οποία νεαροί στο Ζεφύρι εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αστυνομικοί που κατά τις νυχτερινές ώρες εκτελούσαν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ή σκοπού τμήματος εμφανίζονταν ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε περιπολίες στην περιοχή ευθύνης τους.

Πώς γίνεται αυτό; Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν ότι, κατόπιν άνωθεν εντολών, αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία γραφείου από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. της επομένης, τηλεφωνούσαν στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και δήλωναν ψευδώς έναρξη περιπολίας. Έτσι, στα απολογιστικά στοιχεία η αστυνομία της περιοχής άθροιζε περιπολίες που στην πράξη δεν γίνονταν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή