Δολοφονία Σολόνικ: Ποιος ήταν ο Ρώσος μαφιόζος – Οι έρευνες για τον δράστη, η Interpol και η σύλληψη στο «Μακεδονία»

Δολοφονία Σολόνικ: Ποιος ήταν ο Ρώσος μαφιόζος – Οι έρευνες για τον δράστη, η Interpol και η σύλληψη στο «Μακεδονία»

Συνελήφθη 48χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Αλεξάντερ Σολόνικ και της φίλης του πριν από 25 χρόνια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία σε ένα θρίλερ το οποίο διήρκησε περισσότερο από 25 χρόνια έπεσε σήμερα με τη σύλληψη 48χρονου, ο οποίος θεωρείται ηθικός αυτουργός στις δολοφονίες του 37χρονου Ρώσου αρχιμαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της 19χρονης φίλης του Σβετλάνα Κότοβα.

Ο άνδρας συνελήφθη στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για 48χρονο Έλληνα υπήκοο, με καταγωγή από τη Γεωργία. Όπως διαπιστώθηκε, εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα των ελληνικών διωκτικών Αρχών από το 2005 για τις δύο δολοφονίες. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αμέσως μετά την άφιξή του με αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από την Κύπρο προς τη Θεσσαλονίκη.

Ποιος ήταν όμως ο αρχιμαφιόζος Αλεξάντερ Σολόνικ; Επρόκειτο για έναν εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol. Με καταγωγή από το Κουργκάν Ουραλίων, ο Σολόνικ ήταν πρώην αστυνομικός ενώ είχε διατελέσει και μέλος της ειδικής μονάδας της αστυνομίας. Αργότερα βέβαια άλλαξε «στρατόπεδο» και εντάχθηκε στη ρωσική μαφία. Μάλιστα κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες τεσσάρων αστυνομικών ενώ στο ενεργητικό του είχε και μία απόδραση από τις φυλακές της Μόσχας. 

Ο Αλεξάντερ Σολόνικ
Ο Αλεξάντερ Σολόνικ, ένας εκ των πλέον καταζητούμενων μαφιόζων από την Interpol.

Οι δολοφονίες το 1997

Ο Σολόκιν δολοφονήθηκε το 1997. Στις αρχές Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη το πτώμα του 37χρονου Ρώσου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις αρχές μέσω του οποίου είχε αποκαλυφθεί το σημείο. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 37χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στραγγαλισμένος με σχοινί ανάμεσα σε θάμνους, είχε δολοφονηθεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Οι δράστες του αφαίρεσαν τη ζωή σε άλλο σημείο και στη συνέχεια τον μετέφεραν στη Βαρυμπόμπη.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάιο, αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ακόμη μία σοκαριστική ανακάλυψη. Κοντά στη βίλα που νοίκιαζε ο Ρώσος στο Λαγονήσι, εντοπίστηκε το πτώμα της φίλης του, της 19χρονης Σβετλάνα Κότοβα.

Όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή, οι δράστες τεμάχισαν το πτώμα της, το τοποθέτησαν σε βαλίτσα και το έθαψαν στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή