Η πρώτη δίκη για το ελληνικό «ΜeΤoo»

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό «ΜeΤoo»

Η ώρα της Δικαιοσύνης με την εκδίκαση των υποθέσεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις έφθασε, καθώς η πρώτη δίκη για το λεγόμενο ελληνικό «ΜeΤoo» ξεκίνησε τυπικά χθες, με κατηγορούμενο έναν προπονητή ιστιοπλοΐας.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της Δικαιοσύνης με την εκδίκαση των υποθέσεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις έφθασε, καθώς η πρώτη δίκη για το λεγόμενο ελληνικό «ΜeΤoo» ξεκίνησε τυπικά χθες, με κατηγορούμενο έναν προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική κακοποίηση, βιασμό αθλήτριάς του, πριν από χρόνια, όταν το θύμα ήταν 11 ετών. Η καταγγέλλουσα παρέστη στο δικαστήριο και ζήτησε να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατηγορίας που εξετάζεται, για την προστασία της προσωπικότητάς της, αίτημα που έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα αρχικά και στη συνέχεια από το δικαστήριο.

Στο εδώλιο ο προπονητής ιστοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό αθλήτριας όταν εκείνη ήταν 11 ετών.

Παρών και ο κατηγορούμενος, ο οποίος δήλωσε άρνηση των κατηγοριών που τον βαρύνουν όπως και κάθε σχέσης με τον βιασμό, ενώ παρούσα ήταν και η Σοφία Μπεκατώρου, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίησή της πριν από χρόνια, αδίκημα που είχε παραγραφεί και δεν πρόκειται εξ αυτού να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Η Σοφία Μπεκατώρου έχει κληθεί ως μάρτυρας στην πρώτη δίκη που γίνεται για τέτοιου είδους καταγγελίες και αναμένεται να εξεταστεί προσεχώς, καθώς η χθεσινή δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου. Η ίδια με δηλώσεις της ενθάρρυνε τα θύματα σεξουαλικών ή άλλων κακοποιήσεων να μιλήσουν και να καταγγείλουν, ενώ η κοπέλα, η καταγγελία της οποίας εκδικάζεται, τόνισε πως «είναι μια επώδυνη διαδικασία», όμως εξέφρασε την ελπίδα, όπως είπε, «να το παλέψουμε όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν».

Η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας αναμένεται να κρατήσει ημέρες διότι είναι μεγάλος ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορητηρίου και υπεράσπισης, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες η Δικαιοσύνη πρόκειται να εκδικάσει τις σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων με κατηγορουμένους ανθρώπους του θεάτρου. Η δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο, ενώ ακολουθεί τον Μάρτιο η δίκη του γνωστού ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Και οι δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές της Τρίπολης με κατηγορίες για βιασμούς και απόπειρες βιασμών που θα κριθούν δικαστικά ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε δίκες που εκ των πραγμάτων αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή