ΑΣΟΕΕ: Nέα ένταση και επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ

ΑΣΟΕΕ: Nέα ένταση και επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου -σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ- άγνωστοι επιτέθηκαν και σε συνεργείο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, την ώρα που το συνεργείο έπαιρνε δηλώσεις από φοιτητές, 3 – 4 κουκουλοφόροι εκσφενδόνισαν εναντίον τους καφέδες και μπουκάλια και τους προπηλάκισαν. Προσπάθησαν να αρπάξουν το μικρόφωνο χωρίς να τα καταφέρουν ενώ ο εικονολήπτης τράπηκε σε φυγή για να τους αποτρέψει από το να πάρουν την κάμερα, καθώς είναι η δεύτερη επίθεση που ο ίδιος δέχεται μέσα σε λίγες μέρες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν. Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Την ίδια ώρα, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος συγκεντρώθηκαν φοιτητές και αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση.

«Η βούληση της κυβέρνησης για την ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε αναφορικά με τα Πανεπιστήμια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, είπε ότι «πρώτη φορά υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στα Πανεπιστήμια», υπογραμμίζοντας ότι απέναντι σε τραμπούκους δεν θα υπάρχει καμία ανοχή. «Η κυβέρνηση είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της πανεπιστημιακής λειτουργίας από όποιον κι αν προέρχεται», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή