Οριστικές απολύσεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Οριστικές απολύσεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

Απολύθηκε η διοικητική υπάλληλος που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά και νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας που έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οριστική παύση των καθηκόντων τους (απόλυση) τέθηκαν η διοικητική υπάλληλος που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά καθώς επίσης και η νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από συνεδρίαση του Α’βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Του Πειθαρχικού Συμβουλίου προεδρεύει Πρωτοδίκης, ενώ μέχρι σήμερα, οι οριστικά απολυθέντες υπάλληλοι, τελούσαν σε αργία ενός έτους.

Η υπόθεση η οποία είχε μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε εστιάσει σε 44 ύποπτα περιστατικά, ενώ είχε δοθεί έμφαση στην αναντιστοιχία ανάμεσα στον αριθμό των εμβολιασθέντων και των μονίμων κατοίκων της περιοχής. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιος παρατήρησε τυχαία ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί, με τη διοικητική υπάλληλο να φέρεται ότι βεβαίωνε στο σύστημα εμβολιασμού πολίτες που είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς να έχουν βρεθεί καν στο εμβολιαστικό κέντρο. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα η διοικητική υπάλληλος είχε εφοδιάσει με πιστοποιητικά εμβολιασμού συγγενικά της πρόσωπα καθώς και άλλα άτομα που ήταν κυρίως αντιεμβολιαστές. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT