«Δεν σκέφθηκα ούτε στιγμή να κρατήσω τα χρήματα»: Η πωλήτρια της λαϊκής που βρήκε και επέστρεψε 5.000 ευρώ μιλά στην «Κ»

«Δεν σκέφθηκα ούτε στιγμή να κρατήσω τα χρήματα»: Η πωλήτρια της λαϊκής που βρήκε και επέστρεψε 5.000 ευρώ μιλά στην «Κ»

Η γυναίκα, η οποία εργάζεται στη λαϊκή αγορά της περιοχής, έμεινε έκπληκτη όταν κατά τη διάρκεια αγοράς κάποιων ρούχων από πάγκο συναδέλφου της βρέθηκε μπροστά σε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία της να παραδώσει στην αστυνομία μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ την οποία βρήκε σε πάγκο της λαϊκής αγοράς του Παπάγου μίλησε στο kathimerini.gr η κυρία Αλέκα.

Η γυναίκα, η οποία εργάζεται στη λαϊκή αγορά της περιοχής, έμεινε έκπληκτη όταν κατά τη διάρκεια αγοράς κάποιων ρούχων από πάγκο συναδέλφου της βρέθηκε μπροστά σε μία «ορφανή» δεσμίδα με χιλιάδες ευρώ. Δίχως να διστάσει ούτε μία στιγμή, η γυναίκα πήρε τα χρήματα και αποφάσισε να τα παραδώσει αμέσως στην Αστυνομία. 

Όπως περιέγραψε η ίδια, στο kathimerini.gr, όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης όταν, όπως συνηθίζει, άρχισε να περιδιαβαίνει στους πάγκους των συναδέλφων της. 

«Το πρωί είχα ανοίξει τον πάγκο μου και, όπως συνηθίζω, αποφάσισα να κάνω βόλτα και να δω και τους πάγκους των συναδέλφων μου. Πήγα λοιπόν στον πάγκο ενός συναδέλφου που πουλά ρούχα και αποφάσισα να δοκιμάσω δύο μπουφάν που μου άρεσαν. Πράγματι τα δοκίμασα και αποφάσισα να τα αγοράσω. Όπως λοιπόν βρισκόμουν στον πάγκο του συναδέλφου, εκείνος μου δίνει τη σακούλα με τα ρούχα και όπως την σηκώνω βλέπω από κάτω και ανάμεσα σε αυτά να προεξέχει μία δεσμίδα. Την πιάνω και βλέπω πως είχε πολλά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το ποσό συνολικά ήταν 5.000 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Έπειτα από την εύρεση των χρημάτων η κυρία Αλέκα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κώστα Σφύρλα εξιστορώντας του τα γεγονότα. «Μίλησα με τον πρόεδρο και του είπα ότι πρέπει τα χρήματα να παραδοθούν στην Αστυνομία. Σκέφθηκα ότι μπορεί κάποιος άνθρωπος να τα έχει ανάγκη, να έχει να κάνει κάποιο χειρουργείο. Οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες. Πράγματι πήγαμε στην Αστυνομία όπου μου είπαν πως τα χρήματα θα μείνουν εκεί για έναν μήνα και αν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους τότε θα μου τα δώσουν. Εγώ όμως ζήτησα να δοθεί ένα μέρος στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και ένα στον πατέρα Αντώνιο» τόνισε η κυρία Αλέκα. 

«Με εντυπωσίασε η κίνησή της»

Το kathimerini.gr μίλησε και με τον κύριο Κώστα Σφύρλα, γενικό γραμματέα της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών) και πρόεδρο της λαϊκής αγοράς του Παπάγου.

Ο κ. Σφύρλας ανέφερε πως εντυπωσιάστηκε από την κίνηση της κυρίας Αλέκας, δεδομένου του γεγονότος πως πρόκειται για μία γυναίκα με πολύ χαμηλά εισοδήματα που μάχεται καθημερινά για το μεροκάματο. 

«Μίλησα μαζί της και μου είπε βρήκα κάποια χρήματα που δεν μου ανήκουν, τι να τα κάνω. Πράγματι πήγα από εκεί και όταν μου τα έδειξε έμεινα με το στόμα ανοικτό. Στην αρχή νόμιζα πως θα είχε συμβεί αυτό που συμβαίνει συχνά. Πως βρήκε κάποιο πορτοφόλι με 50, 100 ευρώ. Όμως τα χρήματα ήταν πολλά» σημείωσε ο κ. Σφύρλας. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της λαϊκής αγοράς του Παπάγου εξήρε το ήθος της συναδέλφου του λέγοντας πως πρόκειται για μία γυναίκα που αν και έχει χαμηλά εισοδήματα, δεν σκέφθηκε ούτε μία στιγμή να κρατήσει το ποσό που βρήκε. «Η γυναίκα δεν εργαζόταν για 3, 4 μήνες λόγω κορωνοϊού. Πουλάει αξεσουάρ για γυναίκες για τα εισοδήματά της είναι πολύ χαμηλά. Και όμως δεν σκέφθηκε ούτε μία στιγμή να κρατήσει το ποσό. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο. Με εντυπωσίασε. Επικοινώνησα και με την αντιδήμαρχο Παπάγου προκειμένου να την ενημερώσω καθώς ο άνθρωπος που έχασε τα χρήματα ίσως είναι κάτοικος της περιοχής. Η αντιδήμαρχος έδειξε ενδιαφέρον και ενημέρωσε σχετικά τον δήμαρχο» υπογράμμισε ο κ. Σφύρλας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή