Δίωξη στον ιερέα για βιασμό ανήλικης – Τίθεται σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου

Δίωξη στον ιερέα για βιασμό ανήλικης – Τίθεται σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου

Με απόφαση αρχιεπισκόπου ο κληρικός τέθηκε σε αργία, ενώ από την πλευρά της εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 39χρονος ιερέας ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος -μεταξύ άλλων- για βιασμό μιας ανήλικης στα Πατήσια. 

Ο ιερέας κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Έτσι, αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο, έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε από ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο ιερέας που θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται την Τρίτη το πρωί.

Ο ιερέας ήρθε ενώπιον των Αρχών μετά τη δίωξη που ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο που κινήθηκε ταχύτατα αμέσως μόλις παρέλαβε και μελέτησε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που φέρονται να έχουν διαπραχθεί σε βάρος ανήλικου θύματος.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κληρικού αφορά κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό που φέρεται να σχετίζεται με φωτογραφίες που -κατά τη δικογραφία- ο κατηγορούμενος ζητούσε να του στέλνει το κορίτσι. 

Η δικογραφία φέρεται να περιγράφει σοκαριστικά στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της παθούσας με τις πράξεις να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020, όταν το κορίτσι ήταν 14 με 15 ετών, έως τα 16. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι από τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται πως εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα της όσα είχαν συμβεί με τον κληρικό. Αμέσως, την υπόθεση που έφθασε ταχύτατα στις Αρχές ανέλαβε με προανάκριση το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο χθες διαβίβασε την δικογραφία στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο.

Ο κληρικός μετήχθη σήμερα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Στο πλευρό του βρέθηκε στα δικαστήριο η κόρη του, η οποία φώναζε πως ο πατέρας της είναι αθώος.

Με απόφαση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο κληρικός τέθηκε σε αργία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Από την πλευρά της Εκκλησίας θα ξεκινήσουν ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Δίωξη στον ιερέα για βιασμό ανήλικης – Τίθεται σε αργία με απόφαση Ιερώνυμου-1

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή