«Συγκοινωνούντα δοχεία οι οδικοί άξονες»

«Συγκοινωνούντα δοχεία οι οδικοί άξονες»

Οι οδικοί άξονες είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η διαχείριση της κυκλοφορίας σε αυτούς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, ανάλογα με το ποιος έχει την ευθύνη διαχείρισης του καθενός. Αυτό υποστηρίζει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος, διευθύνων σύμβουλος στην Εγνατία οδό.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οδικοί άξονες είναι συγκοινωνούντα δοχεία και η διαχείριση της κυκλοφορίας σε αυτούς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, ανάλογα με το ποιος έχει την ευθύνη διαχείρισης του καθενός. Αυτό υποστηρίζει στην «Κ» ο Κωνσταντίνος Κουτσούκος, διευθύνων σύμβουλος στην Εγνατία οδό. Με την εμπειρία της διαχείρισης ενός αυτοκινητόδρομου που έχει και αστικό τμήμα (την εξωτερική περιφερειακή της Θεσσαλονίκης), ο κ. Κουτσούκος εκτιμά ότι ένα φαινομενικά ασήμαντο γεγονός αρκεί για «τινάξει στον αέρα» όλο τον σχεδιασμό. «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω», ξεκαθαρίζει ο κ. Κουτσούκος.

«Επί της αρχής, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που φαίνονται ασήμαντες, αλλά τελικά παίζουν μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, αν ένα φορτηγό “διπλώσει” μέσα στον δρόμο στο ξεκίνημα μιας κακοκαιρίας, συνεπάγεται αμέσως τη δημιουργία ουράς. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν περνούν τα εκχιονιστικά και, το κυριότερο, ο δρόμος δεν πατιέται, άρα το αλάτι που έχεις ρίξει αχρηστεύεται. Την κατάσταση που θα δημιουργηθεί μετά είναι πολύ δύσκολο να τη διαχειριστείς. Επίπτωση έχουν και οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Οταν αποφασίζει η τροχαία να κλείσει έναν δρόμο για τα φορτηγά και τα επιτρέπει σε έναν άλλο, όπως έγινε στην Αθήνα που απαγορεύτηκε στην εθνική οδό ενώ επιτρεπόταν στην Αττική οδό, είναι προφανές ότι η κίνηση θα διοχετευτεί από τον έναν άξονα στον άλλον. Γι’ αυτό είναι σημαντικό οι αποφάσεις να λαμβάνονται επιτελικά και με συναίσθηση ότι οι δρόμοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Ειδήσεις σήμερα

Πολιτική Προστασία κατά Αττικής Οδού: «Ψευδείς ισχυρισμοί της εταιρείας»

Ξέμειναν από καύσιμα τα εκχιονιστικά της Αττικής Οδού την κρίσιμη ώρα

Αττική Οδός: Τι απαντά η εταιρεία – «Η απαγόρευση από την Τροχαία ήρθε πολύ αργά»

Δυνατότητα διεκδίκησης αποζημίωσης από «Αττική Οδό» και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT