«Το ΟΠΑ δεν πρέπει να διασύρεται»

«Το ΟΠΑ δεν πρέπει να διασύρεται»

«Tο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αποτελέσει αντικείμενο αρνητικών αναφορών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης», επισημαίνουν 115 καθηγητές του.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση στην οποία αναφέ-ρουν ότι «η ασφάλεια και η ακα-δημαϊκή ελευθερία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας εντός του πανεπιστημίου είναι αδιαπραγμάτευτες», αλλά και ότι «το ίδρυμα δεν πρέπει να διασύρεται για λόγους εντυπωσιασμού και σκοπιμοτήτων», υπογράφουν 115 καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ύστερα από την επίθεση αγνώστων σε καθηγητή του ιδρύματος την ώρα που έκανε μάθημα την Τρίτη 11/1.

«Το ίδρυμα δεν πρέπει να διασύρεται για λόγους εντυπωσιασμού και σκοπιμοτήτων. Κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε εμάς, στους φοιτητές μας, στους αποφοίτους μας και στην κοινωνία την οποία υπηρετούμε. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ημέρες το ΟΠΑ έχει αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερα αρνητικών αναφορών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για λόγους που δεν σχετίζονται με το ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό του έργο, δημιουργώντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι το ίδρυμα δεν λειτουργεί με γνώμονα τη νομιμότητα και τους θεσμούς», λέει το κείμενο.

Και συμπληρώνει: «Παράλληλα, όμως, δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε κάθε είδους αστήριχτες και ατέρμονες κατηγορίες αναφορικά με το ήθος και τη λειτουργία του ιδρύματος με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, αμαυρώνοντας την εικόνα του και απαξιώνοντας την ιστορία και το έργο του. Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες, που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του ιδρύματος ή φραστικές επιθέσεις και πιέσεις σε συναδέλφους κατά τη διάρκεια μαθημάτων ή στα γραφεία τους. Η ασφάλεια και η ακαδημαϊκή ελευθερία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας εντός του πανεπιστημίου είναι αδιαπραγμάτευτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT