Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα

Η κινητοποίηση κατέληξε στο Σύνταγμα, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν και πολίτες από την Πάτρα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας. Η κινητοποίηση κατέληξε στο Σύνταγμα, ενώ σε αυτήν παρευρέθηκαν και πολίτες από την Πάτρα, οι οποίοι έφθασαν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία, αυτοκίνητα και άλλα μέσα. 

Η πορεία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Ακτή Δυμαίων στο ύψος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, όπου εκατοντάδες πολίτες επιβιβάστηκαν στα πούλμαν που τους μετέφεραν στην Αθήνα. Επικεφαλής της κινητοποίησης ήταν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τα μέλη της δημοτικής αρχής, το εργατικό κέντρο, εκπρόσωποι δεκάδων φορέων της πόλης και της Αχαΐας.

Εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Πάτρας και της Αττικής, βρέθηκαν μπροστά από την Βουλή και διαδήλωσαν για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων τους. «Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται! Δε θα γίνει η ζωή μας θυσία για τα κέρδη των λίγων!», έγραφε το σύνθημα που βρισκόταν στην κεντρική εξέδρα.

Η μεγάλη συγκέντρωση άνοιξε με την μπάντα του Δήμου Πατρέων, ενώ στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Δήμου παρουσίασε χορογραφίες σε έντεχνη και παραδοσιακή μουσική. Τους Πατρινούς και τον δήμαρχό τους, Κώστα Πελετίδη, υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους, όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα, βρίσκονται τα εξής:

– Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή χρηματοδότηση, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

– Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές, για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

– Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες.

– Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή