Προβλήματα από το χαλάζι στη Σαντορίνη

Προβλήματα από το χαλάζι στη Σαντορίνη

Με έντονη βροχή και χαλαζόπτωση ξεκίνησε η μέρα χθες στη Σαντορίνη, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο πανέμορφο νησί.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονη βροχή και χαλαζόπτωση ξεκίνησε η μέρα χθες στη Σαντορίνη, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο πανέμορφο νησί. Στην περιοχή της Οίας και μέχρι το κέντρο του νησιού έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού και μεγάλοι χαλαζόκοκκοι. «Από νωρίς το πρωί, στην περιοχή από Οία μέχρι Μεσαριά σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και έπεσε πολύ νερό.

Σε ορισμένα σημεία παρασύρθηκαν φερτά υλικά, ενώ πλησίον του εργοστασίου της ΔΕΗ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα. Το χαλάζι ήταν τόσο πολύ που το έστρωσε σε ορισμένες περιοχές. Σε γωνίες που συγκεντρωνόταν έφτασε και το μισό μέτρο», είπε στην «Κ» ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος. Την ίδια ώρα επικρατούσε και παγωνιά, με το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 1-2 βαθμούς Κελσίου. Το αποτέλεσμα ήταν σε περιοχές όπως η Μεσαριά τα στενά να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ δύσκολη ήταν και η κατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, καθώς και στον αερολιμένα έπεσε πολύ χαλάζι, κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι για να το απομακρύνουν πριν δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία του.

Στενά μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δύσκολη ήταν και η κατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού.

Κάποια σχολεία δεν λειτούργησαν καθόλου όταν οι διευθυντές τους είδαν την κατάσταση, ενώ σε άλλα, που τα παιδιά είχαν πάει και τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει, έγινε πρόωρη αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών όταν η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Σε σχολείο στη Μεσαριά, σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, πλημμύρισαν κάποιοι χώροι. Ο Δήμος Θήρας σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου και έπληξαν συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας, με εντολή δημάρχου πραγματοποιήθηκε η σταδιακή, έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία».

Προβλήματα από το χαλάζι στη Σαντορίνη-1
Χαλάζι έπεσε και στην Πάρο (φωτ.), καθώς το κύμα κακοκαιρίας έπληξε πολλά νησιά των Κυκλάδων. (Cyclades24.gr)

Μηχανήματα του δήμου βγήκαν στους δρόμους για να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία. Η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που για κάποια ώρα στο κέντρο του νησιού έκλεισαν δρόμοι. Ευτυχώς στο νότιο τμήμα της Θήρας τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια. Μετά το χιόνι που είδαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε η ώρα και για χαλάζι.

Χαλάζι έπεσε και στην Πάρο, στη Νάξο πλημμύρισαν χωράφια, το κύμα κακοκαιρίας έπληξε χθες πολλά Κυκλαδονήσια, με θυελλώδεις ανέμους να σαρώνουν το Αιγαίο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή