Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκαν τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες

Απόδραση στα Χανιά: Εντοπίστηκαν τρεις από τους πέντε βαρυποινίτες

Οι τρεις δραπέτες συνελήφθησαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο συνεχίζονται

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ίχνη τριών από τους πέντε κρατουμένους, οι οποίοι απέδρασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις δραπέτες συνελήφθησαν, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο συνεχίζονται.

Η σύλληψη, σύμφωνα με την Αστυνομία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου.

Κατά το cretapost.gr, οι πέντε κρατούμενοι χωρίστηκαν μετά την απόδραση, με τους τρεις να μεταφέρονται με κλεμμένο όχημα στο Ηράκλειο, όπου και τους εντόπισαν οι άνδρες της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, βάσει πηγών που επικαλείται το cretapost, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι οι άλλοι δύο βαρυποινίτες έμειναν στα Χανιά, κάτι το οποίο εξετάζεται.

Βαρυποινίτες οι δραπέτες

Πρόκειται για έναν Πακιστανό 35 ετών καταδικασμένο για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, έναν Αλβανό 43 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έναν 32χρονο επίσης Αλβανό καταδικασμένο για ληστεία, έναν 34χρονο και έναν 29χρονο υπηκόους Αλβανίας, καταδικασμένους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει επί του παρόντος ποιοι από τους δραπέτες έχουν εντοπιστεί.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Για την υπόθεση, διατάχθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε βάρος πέντε αστυνομικών (Αξιωματικού και τεσσάρων κατωτέρων) του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ’ αυτών (Αξιωματικού και δύο κατωτέρων) ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας.

Με πληροφορίες και από cretapost.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή