2.000 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

2.000 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές

Συνολικά, 2.000 υποτροφίες θα δοθούν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα διεξάγουν επικουρικό διδακτικό έργο σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά, 2.000 υποτροφίες θα δοθούν σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα διεξάγουν επικουρικό διδακτικό έργο σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η ΕΤΕπ ενέκρινε πρόταση χρηματοδότησης για την έρευνα και τις υποδομές σε ΑΕΙ.

Η διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου αφορά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και συνίσταται στη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων, καθώς και στην ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας διδασκαλίας προπτυχιακών μαθημάτων. Για τις υποτροφίες τα ΑΕΙ θα πάρουν 2,6 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ενέκρινε την πρόταση χρηματοδότησης έργων ύψους 190 εκατ. ευρώ, που προωθούνται με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορούν τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών και άλλων υποδομών σε ΑΕΙ. Πρόκειται για εγκαταστάσεις των Πανεπιστημίων Κρήτης, Δημοκρίτειου Θράκης και Θεσσαλίας, στον Βόλο και στη Λαμία. Τα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλέγμα προγραμμάτων ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων, συνολικού προϋπολογισμού 445 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οπως ανέφερε ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας, «μέσω αυτών, ενισχύεται η φοιτητική στέγη, διευκολύνεται η προσβασιμότητα στις σπουδές και αναβαθμίζεται περαιτέρω η ποιότητα των ΑΕΙ εκτός των μεγάλων οικονομικών και πληθυσμιακών κόμβων της Ελλάδας, δηλαδή της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή