Κορωνοϊός: Σε πτωτική τάση οι σκληροί δείκτες

Κορωνοϊός: Σε πτωτική τάση οι σκληροί δείκτες

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων με θέμα τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει σε πορεία υποχώρησης το επιδημικό κύμα της COVID-19 στη χώρα μας, με τους δείκτες των σοβαρών νοσηλειών και των θανάτων πλέον να θυμίζουν αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, μια περίοδο δηλαδή που δεν είχε φανεί ακόμα η σοβαρή επίπτωση του κύματος της «Δέλτα» σε διασωληνώσεις και απώλειες ζωών. Πτωτική τάση παρατηρείται και στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, τα οποία ωστόσο η παραλλαγή «Ομικρον» διατηρεί σε υψηλά επίπεδα, ενώ χθες ήταν μία από τις ελάχιστες ημέρες –παρατηρώντας την επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων μηνών– που το ποσοστό θετικότητας ήταν κάτω από το όριο συναγερμού, που έχει οριστεί στο 4%.

Υπό τις συνθήκες αυτές συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία αναμένεται να συζητήσει εκ νέου μια ενδεχόμενη άρση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε συζητηθεί και την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι μια ενδεχόμενη χαλάρωση ήταν πρώιμη, με το σκεπτικό ότι έχουμε μπροστά μας τις Απόκριες που συχνά συνοδεύονται με συνωστισμό και σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμάται, δε, ότι εάν τελικά οι ειδικοί αποφασίσουν σήμερα την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αυτή θα ισχύσει μετά την Καθαρά Δευτέρα και θα συνοδεύεται με ισχυρή σύσταση για εφαρμογή μάσκας όταν επικρατεί συνωστισμός.

Χθες ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας 17.176 νέα κρούσματα της COVID-19 στη χώρα μας σε σύνολο 466.528 εργαστηριακών τεστ, που σημαίνει ότι το ποσοστό θετικότητας ήταν στο 3,7%. Τουλάχιστον το ένα τρίτο των νέων διαγνώσεων αφορά την Αττική (6.283 χθες), ενώ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν χθες 1.809 κρούσματα (10,5%) και στην Κρήτη 1.615 κρούσματα (9,4%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή