Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης

Συνελήφθη στον Πειραιά ο Βασίλης Δημάκης

Σε διαμέρισμα στον Πειραιά συνελήφθη χθες ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης είχε αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαμέρισμα στον Πειραιά συνελήφθη χθες ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης είχε αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού. Εντοπίστηκε έπειτα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ στην επιχείρηση ακινητοποίησής του πήραν μέρος αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά καθώς και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας. Στον Βασίλη Δημάκη, 43 ετών, έχει επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Επειτα από απεργίες πείνας στις οποίες είχε προχωρήσει, είχε πετύχει να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να φοιτά στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, κάνοντας χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης. Για τις ανάγκες της φοίτησής του, μάλιστα, είχε μεταχθεί από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας σε αυτές του Κορυδαλλού. Νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ο 43χρονος Δημάκης έκοψε το (σ.σ. υφασμάτινο) «βραχιολάκι» και δεν επέστρεψε στη φυλακή. Η συσκευή εντοπίστηκε στην περιοχή της Νίκαιας, μαζί με δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε ο κρατούμενος.

Στην προσπάθεια εντοπισμού του ενεπλάκη από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία εξάλλου είχε και στο παρελθόν διε-ξαγάγει έρευνες για τη δράση του 43χρονου, που σημειωτέον διατηρούσε ερείσματα στον αναρχικό χώρο. Με βάση πληροφορίες που οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν μέσα από τη φυλακή, εντόπισαν τον Δημάκη το βράδυ της Τρίτης σε διαμέρισμα στην Κοκκινιά όπου διαμένει γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας. Πιθανολογείται ότι ο Δημάκης γνωρίστηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα μέσω του συζύγου της, επίσης Αλβανού, που είναι υπόδικος για ναρκωτικά. Ο 43χρονος εντοπίστηκε αρχικά το βράδυ της Τρίτης εξωτερικά του διαμερίσματος στην Κοκκινιά και χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Πριν από μία εβδομάδα έκοψε το «βραχιολάκι» και δεν επέστρεψε στη φυλακή.

Η υπόθεση, πάντως, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του είχε εκφράσει τον βαθύ προβληματισμό αλλά και την ανησυχία του για τον Βασίλη Δημάκη, με το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. να απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή