«Η μικρή είναι ακόμα σε σοκ» – Τι λέει στην «Κ» ο πατέρας της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

«Η μικρή είναι ακόμα σε σοκ» – Τι λέει στην «Κ» ο πατέρας της 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά

Το παιδί υποβλήθηκε σε μία πολύωρη επέμβαση με τα μηνύματα που έρχονται από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του να είναι θετικά

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τραγικές στιγμές που έζησε η 8χρονη κόρη του η οποία ακρωτηριάστηκε κάνοντας τσουλήθρα σε παιδική χαρά της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πατέρας της ανήλικης, κ. Δημήτρης Χατζηαθανασίου, μιλώντας στο kathimerini.gr.

Ο κ. Χατζηαθανασίου, ο οποίος είναι ακόμα αναστατωμένος από την περιπέτεια της κόρης του, ανέφερε πως, μετά το ατύχημα, το παιδί υποβλήθηκε σε μία πολύωρη επέμβαση και πως τα μηνύματα που λαμβάνουν ως τώρα από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του είναι θετικά. 

«Το παιδί είναι καλά. Είναι καλό το γεγονός ότι πονάει γιατί, όπως μας είπαν οι γιατροί, σημαίνει ότι έχει τις αισθήσεις του. Επίσης είναι μικρή και έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δέσει και να θρέψει. Θα περιμένουμε μερικές ημέρες ακόμα για να δούμε τη συνολική αντιμετώπιση του οργανισμού» σημείωσε. 

«Η μικρή είναι ακόμα σε σοκ. Μιλάμε για ένα παιδάκι 8 ετών που είδε ξαφνικά το δάχτυλό του να φεύγει. Ρωτάει “το δάχτυλό μου το έχω, θα το κουνήσω;”» πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα τραγικά συνέβησαν στην παιδική χαρά, τονίζοντας πως ήταν καταλυτική η παρέμβαση του κ. Σαράντη Μπλιόσκα, ενός γιατρού ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος και ο οποίος πρόσφερε αμέσως τις πρώτες βοήθειες στην ανήλικη.

«Η κόρη μου ήταν στη τσουλήθρα. Το σώμα κάθεται πάνω σε μία μεταλλική επιφάνεια για να τσουλήσει. Η μεταλλική επιφάνεια, η ένωσή της με το μπράτσο της τσουλήθρας, είχε αποκολληθεί, δεν υφίσταται, είχε κενό. Όπως το παιδί τσούλησε και κρατούσε από τα άκρα το δάχτυλό του μπήκε στο κενό ανάμεσα στη λαμαρίνα και στο τοίχωμα, έπιασε το δάχτυλο και το έκοψε κανονικά, σαν λαιμητόμος με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στο έδαφος. 

Η τύχη ήταν ότι υπήρχε ένας πατέρας παιδιού, γιατρός, που έπαιζε παραδίπλα. Πήρε το δάχτυλο στο χέρι, έτρεξε στο αναψυκτήριο να το βάλει σε πάγο και νερό για να διατηρηθεί ώστε να υπάρξει χρόνος να πάει στο νοσοκομείο για να συγκολληθεί. Ταυτόχρονα της έδωσε πρώτες βοήθειες για το αίμα έτρεχε ποτάμι. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Πήγαμε στην πιο κοντινή κλινική αλλά δεν είχε χειρούργο και μετά πήγαμε στο Παπαγεωργίου που εφημέρευε. Εκεί υπήρχε πρόβλημα στην αναμονή για χειρουργείο γιατί δεν είχε θέση. Αργά το βράδυ, γύρω στις 12.00, μπήκε για επέμβαση η οποία κράτησε έξι ώρες. Ευτυχώς τώρα τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά» περιέγραψε. 

Αναφορές για καταγγελία από τον Απρίλιο 

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο kathimerini.gr και η δικηγόρος της οικογένειας κυρία Kική Πακιρτζίδου.

Όπως σημείωσε η κυρία Πακιρτζίδου «το χέρι κόπηκε και πετάχτηκε στο χώμα. Το παιδί τσίριζε από τον πόνο και το αίμα ήταν σαν πίδακας. Πήραν το δαχτυλάκι του και το διατηρούσαν μέσα σε ένα άσπρο πιάτο με παγάκια»

«Θα κάνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για να κατασχεθεί η κούνια και θα ζητήσουμε πραγματογνωμοσύνη για να δούμε ποιος την κατασκεύασε, πότε και κάτω από ποιες διαδικασίες έγινε η τοποθέτηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κυρία Πακιρτζίδου έκανε λόγο για παλαιότερη καταγγελία προς το δήμο για την εν λόγω παιδική χαρά. «Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει γίνει καταγγελία από τις 19 Απριλίου για την συγκεκριμένη τσουλήθρα. Αν ισχύει, τότε ο δήμος οφείλει να δώσει απαντήσεις» κατέληξε.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή