Ενίσχυση αστυνόμευσης ενόψει καλοκαιριού

Ενίσχυση αστυνόμευσης ενόψει καλοκαιριού

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις πύλες εισόδου και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας χθες το πρωί στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις πύλες εισόδου και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας χθες το πρωί στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Σε χαιρετισμό που απηύθυνε δήλωσε συγκεκριμένα ότι 1.250 αστυνομικοί έχουν ενισχύσει την υφιστάμενη δύναμη στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα και στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει ήδη ενισχυθεί με 153 πρόσθετους αστυνομικούς, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 91, η είσοδος της χώρας στον Προμαχώνα με 30 αστυνομικούς, ενώ ήδη έχουν κατευθυνθεί σε τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και τα Χανιά, επιπλέον 50 αστυνομικοί.

«Θέλουμε οι τουρίστες να έχουν την εικόνα ότι έρχονται στον ασφαλέστερο προορισμό αλλά και οι συμπατριώτες μας να αισθάνονται ότι έχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφαλείς», υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος. Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης πάντως διευκρινίζουν μιλώντας στην «Κ» ότι η ενισχυτική δύναμη αποτελείται από δόκιμους αστυφύλακες καθώς και ότι η περίοδος πρακτικής άσκησής τους ολοκληρώνεται την 25η Αυγούστου, πριν δηλαδή η τουριστική κίνηση παρουσιάσει πτώση.

Συνδικαλιστικές πηγές ενημέρωσης που ρωτήθηκαν σχετικά, διευκρίνισαν ότι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν σταλεί ως ενισχυτική δύναμη 120 δόκιμοι αστυφύλακες και ακόμα 34 αστυνομικοί από τη ΓΑΔΑ. Επισημαίνουν ωστόσο ότι οι δόκιμοι αστυφύλακες δεν έχουν εξειδικευμένη γνώση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διαβατηριακού ελέγχου, σε μια περίοδο μάλιστα που η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά.

«Κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν φοβάται, κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν αισθάνεται ανασφαλής. Από αυτή την άποψη ο τομέας της ασφάλειας θεωρώ ότι είναι απολύτως κρίσιμος και καθοριστικός και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε εντοπίζοντας προβλήματα και λύνοντάς τα», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή