Πειραιάς: Πώς διασώθηκε η 5χρονη από τη θάλασσα – Τι λέει στην «Κ» ο πολίτης που επενέβη

Πειραιάς: Πώς διασώθηκε η 5χρονη από τη θάλασσα – Τι λέει στην «Κ» ο πολίτης που επενέβη

Η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται στην εντατική

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του πολίτη που, χωρίς να διστάσει, προσέτρεξε προκειμένου να βοηθήσει την ανήλικη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά και διασώθηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. 

Όπως περιέγραψε ο κ. Γιώργος Πέππας, πατέρας τριών παιδιών, μιλώντας στο kathimerini.gr, την ώρα που εκτυλίχθηκε το περιστατικό ήταν μέσα στο πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» και ανέμενε την αναχώρησή του. Τότε άρχισε να ακούει δυνατές φωνές από άλλους επιβάτες και παρατήρησε πως όλοι κοιτούσαν προς τη θάλασσα. 

«Ήμουν μέσα στο πλοίο εν αναμονή αναχώρησης. Κάποια στιγμή άρχισα να ακούω φωνές στο μπαλκόνι και είδα τους επιβάτες να κοιτούν προς τη θάλασσα. Παράλληλα είδα έναν άνδρα του Λιμενικού να τρέχει με σπριντ προς το νερό. Τότε κατάλαβα πως κάτι έχει συμβεί και άρχισα να τρέχω και εγώ πίσω του. Ο λιμενικός βούτηξε στη θάλασσα, ανέσυρε το κοριτσάκι και το έδωσε σε έναν συνάδελφό του προκειμένου να το ακουμπήσει ομαλά στο έδαφος. Τότε τους είπα να βάλουν το παιδί σε θέση ανάνηψης και ξεκίνησα με τα παιδιά να κάνουμε ΚΑΡΠΑ. Ευτυχώς είδαμε το παιδί να ανταποκρίνεται και να ανακτά τις αισθήσεις του. Δεν το σκέφθηκα ούτε στιγμή. Πήγα να βοηθήσω γιατί σε αυτό το παιδί είδα τα δικά μου παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς έγινε η διάσωση του παιδιού

Η παρατηρητικότητα του πλοιάρχου του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» καθώς και άμεση επέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αλλά και ενός πολίτη, του κ. Γιώργου Πέππα, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση της 5χρονης που εντοπίστηκε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις της. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ήταν λιγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (25/5) όταν ο πλοίαρχος του πλοίου «Αγ. Νεκτάριος», το οποίο βρισκόταν εν αναμονή δρομολογίου, παρατήρησε ότι η ανήλικη έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Τότε, χωρίς καθυστέρηση, ένας λιμενικός έπεσε στη θάλασσα και ανέσυρε το κορίτσι. Εν συνεχεία, με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του αλλά και του πολίτη που έσπευσε στο σημείο, άρχισαν να παρέχουν στην ανήλικη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να ανακτήσει τις αισθήσεις του. 

Στη συνέχεια η ανήλικη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

Η ανήλικη είναι Ρομά και υπάρχει η εκτίμηση πως η μητέρα της, η οποία και συνελήφθη αργότερα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, την είχε στείλει στο λιμάνι για επαιτεία. Κατόπιν μάλιστα συνεννόησης του εισαγγελέα με τους γιατρούς κρίθηκε πως δεν είναι απαραίτητη η παρουσία της στο νοσοκομείο.

Η μητέρα της μικρής αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή