Εκπαίδευση: Η ΔΟΕ τορπιλίζει την αξιολόγηση

Εκπαίδευση: Η ΔΟΕ τορπιλίζει την αξιολόγηση

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξακολουθεί να τορπιλίζει την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξακολουθεί να τορπιλίζει την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Ετσι, ακολουθώντας την τακτική που έχει υιοθετήσει, η ΔΟΕ έστειλε την Πέμπτη μία ακόμη σειρά κειμένων-φασόν, προτείνοντας στους εκπαιδευτικούς να τα υιοθετήσουν, να τα αναρτήσουν στη σχετική πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και να ακυρώσουν στην πράξη το εγχείρημα της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, η διαδικασία της αξιολόγησης των σχολείων βρίσκεται στο στάδιο Β3. Στο Α επίπεδο είχαμε την αποτίμηση της περυσινής χρονιάς, η οποία ολοκληρώθηκε.

Στο Β επίπεδο πρέπει από τον σύλλογο διδασκόντων κάθε σχολείου να γίνει ο συλλογικός προγραμματισμός, ο οποίος έχει 3 διαφορετικές φάσεις: Η πρώτη (του καθορισμού των στόχων και του συντονιστή) ολοκληρώθηκε, όπως και η δεύτερη βάσει του σχεδιασμού. Τώρα η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης, που αποτελείται από δύο πεδία: υλοποίηση της δράσης, αποτίμηση της δράσης.

Νέα κείμενα

Ετσι, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ έστειλε στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και στα Ειδικά Σχολεία τα νέα ενιαία κείμενα για τη Β3β και Β3γ φάση του συλλογικού προγραμματισμού κάθε σχολείου, «κάνοντας το επόμενο βήμα στη μάχη που δίνουμε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου Παιδείας», όπως λέει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

«Τα νέα ενιαία κείμενα, τα οποία στέλνουμε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκονται στην ίδια αντίληψη που κινούμαστε μέχρι τώρα. Είναι κεντρικά κείμενα, αναιρούν τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, αποτελούν ενιαία συλλογική έκφραση για όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, καταγράφουν αιτήματα του κλάδου, καταγγέλλουν τις ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής», σημειώνει η ομοσπονδία, τονίζοντας ότι «η ενιαία στάση των σχολείων αφορά στη σχέση μας με τη διοίκηση και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Καταθέτουμε τα κείμενα της ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση».

Τέλος, η ΔΟΕ ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ότι θα στείλει, στις αρχές Ιουνίου, τα κείμενα της τελικής φάσης (Φάση Δ) της αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή