Σύνταγμα: Το προφίλ και οι απειλές του 37χρονου που συνελήφθη με καραμπίνα

Σύνταγμα: Το προφίλ και οι απειλές του 37χρονου που συνελήφθη με καραμπίνα

Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντά με ασυνάρτητες εκφράσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κείμενο μέσω του οποίου εξαπέλυε απειλές και ύβρεις κατά πάντων είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Instagram, πριν βρεθεί στο Σύνταγμα, ο 37χρονος άνδρας ο οποίος τα ξημερώματα αναστάτωσε τους Εύζωνες και σήμανε συναγερμό στην αστυνομία, για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην καρδιά της Αθήνας.

«Πραξικόπημα στην βουλή βασιλιάς Μίνωας δικαστής της Αβύσσου. Πεζοναύτης Β. Σ. Μόνος μου. Έρχομαι οπλισμένος στην βουλή. Μόλις πεθάνω θα γίνει σεισμός αρμαγεδων. Θα επιστρέψω σε 3 μέρες Θεός της φωτιάς και θα αυτοκτονήσετε όλοι» έγραφε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, η οποία συνοδευόταν με φωτογραφίες από το πανό που κρατούσε αλλά και την καραμπίνα που είχε μαζί του. 

Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που αντιλήφθηκαν αμέσως οι αστυνομικοί οι οποίοι, μέχρι και τώρα, αδυνατούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μαζί του, καθώς στις ερωτήσεις τους απαντά με ασυνάρτητες εκφράσεις.

Οι Αρχές τον μετέφεραν για ψυχιατρική εξέταση και αμέσως μετά για εγκλεισμό.

Σύνταγμα: Το προφίλ και οι απειλές του 37χρονου που συνελήφθη με καραμπίνα-1
Σύνταγμα: Το προφίλ και οι απειλές του 37χρονου που συνελήφθη με καραμπίνα-2

Το χρονικό

Ο 37χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης καθώς απειλούσε να ανοίξει πυρ στην πλατεία Συντάγματος.

Ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, εμφανίστηκε λίγο πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα της Τρίτης στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά από τη Βουλή, κρατώντας μια καραμπίνα και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, η οποία απέκλεισε το σημείο, ενώ απομακρύνθηκαν και οι Εύζωνες. Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές και τα ΕΚΑΜ, ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από δεκάδες περιπολικά.

Στις 04:40, δύο ομάδες των ΕΚΑΜ περικύκλωσαν τον ένοπλο και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, οδηγώντας τον στη ΓΑΔΑ. Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή