Επιδρομή αναρχικών σε φοιτητικό πάρτι

Επιδρομή αναρχικών σε φοιτητικό πάρτι

Tρόμο έσπειραν αναρχικοί σε πάρτι φοιτητικής ομάδας το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρόμο έσπειραν αναρχικοί σε πάρτι φοιτητικής ομάδας το βράδυ του Σαββάτου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μέλη της ομάδας καταγγέλλουν ότι παρότι η Αστυνομία εκλήθη, δεν εμφανίστηκε.

Με ρόπαλα και λοστούς εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, πέταξαν γυάλινα μπουκάλια και τραυμάτισαν περισσότερα από πέντε άτομα.

Συγκεκριμένα, το πάρτι οργάνωσε η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑΝΚΣ). Οπως ανέφεραν παρόντες φοιτητές, οι δράστες, φορώντας κράνη, εισέβαλαν στον χώρο της εκδήλωσης, λίγα λεπτά πριν από την έναρξή της, κάνοντας επιδρομή με λοστούς και ρόπαλα. Κατέστρεψαν τον εξοπλισμό της εκδήλωσης, εξαπέλυσαν ύβρεις και απειλές, πέταξαν γυάλινα μπουκάλια σε όσους βρίσκονταν στον χώρο και επιτέθηκαν στους διοργανωτές και άλλους φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν εκεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από πέντε άτομα. Η εκδήλωση ματαιώθηκε. Η Αστυνομία εκλήθη, αλλά δεν εμφανίστηκε. Από την πλευρά τους, παριστάμενοι φύλακες επίσης δεν αντέδρασαν όταν οι αναρχικοί χτυπούσαν τους φοιτητές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κίνησης των φοιτητών κ. Αποστολόπουλο, «μέρος των εσόδων της εκδήλωσης επρόκειτο να διατεθεί μάλιστα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ των Ουκρανών προσφύγων. Η Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών είναι μη κομματική, φιλελεύθερη φοιτητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Οι θέσεις της ΠΑΝΚΣ έχουν στόχο την προώθηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της αξιολόγησης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των φοιτητών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή