Κακοκαιρία Genesis: Σφοδρή καταιγίδα στη Μαγνησία – Ζημιές σε καλλιέργειες

Κακοκαιρία Genesis: Σφοδρή καταιγίδα στη Μαγνησία – Ζημιές σε καλλιέργειες

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από τις 12:30 μετά το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από τις 12:30 μετά το μεσημέρι τον Βόλο, το Πήλιο και τις περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου, με κύρια χαρακτηριστικά την πολύ δυνατή βροχόπτωση, τους ισχυρούς ανέμους και την πτώση εκατοντάδων κεραυνών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη βροχή και τους ανέμους σαρώνεται ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και έχουν πλημμυρίσει δρόμοι σε πολλά σημεία.

Σε μερικές περιπτώσεις μέσα στον Βόλο έχει ζητηθεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ κλαδιά δέντρων έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

Στην περιοχή του Βελεστίνου με ιδιαίτερη ένταση η βροχή έπληξε κυρίως το Περίβλεπτο, την Χλόη και ολόκληρο τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σε όλη την πεδινή περιοχή.

Ανάλογες εικόνες καταγράφονται και στο Πήλιο, με τη σφοδρή βροχόπτωση να πλήττει τα οπωροφόρα στους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή