Φωτιά στην Άμφισσα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Φωτιά στην Άμφισσα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Η διακοπή ρεύματος είχε ως συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας αντλιοστάσια της ΔΕΥ και να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληθαίνουν τα προβλήματα στην περιοχή της Άμφισσας, όπου έχει ξεσπάσει φωτιά, καθώς ήδη έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος με συνέπεια να τεθούν εκτός λειτουργίας αντλιοστάσια της ΔΕΥ και να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν με νερό τους Δελφούς, την Ιτέα και το Γαλαξίδι.

Πριν λίγο, η ΔΕΥ Άμφισσας με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση, καθώς «η διακοπή ρεύματος ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην υδροδότηση των οικισμών από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου και στις νοτιότερες περιοχές (Ιτέα, Κίρρα, Γαλαξίδι, Βουνιχώρα, Αγία Ευθυμία, ‘Αγιοι πάντες, Πεντεόρια) συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων Χρισσού και Δελφών».

Ήδη, αυτή την στιγμή οι άνεμοι είναι 5-6 μποφόρ και στην περιοχή επιχειρούν από αέρος 2 Canadair, 5 τράκτορες και 1 ελικόπτερο Έρικσον. Οι επίγειες δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται με δασοκομάντος που μεταφέρονται από τη Φθιώτιδα τη Βοιωτία και την Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή