Πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Πλημμύρα στη Μάνδρα: Ξανά στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

Εκ νέου στο εδώλιο θα καθίσουν η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλα τέσσερα άτομα, που είχαν απαλλαγεί από το δικαστήριο για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής με τους 25 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκ νέου στο εδώλιο θα καθίσουν η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλα τέσσερα άτομα, που είχαν απαλλαγεί από το δικαστήριο για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής με τους 25 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές. Η Εισαγγελία της Αθήνας άσκησε έφεση για την απαλλαγή της Ρένας Δούρου, όπως και δύο υπαλλήλων του δασαρχείου της περιοχής και της αρμόδιας πολεοδομίας. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η πρώην περιφερειάρχης θα δικαστεί εκ νέου, όπως και οι άλλοι τέσσερις, με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια και πρόκληση πλημμύρας, αδικήματα για τα οποία είχε απαλλαγεί κατά πλειοψηφία. Η πρώην περιφερειάρχης δεν θα δικαστεί εκ νέου για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που αρχικά είχε και από την οποία έχει απαλλαγεί ομόφωνα από το δικαστήριο.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής μόνον οκτώ από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους καταδικάστηκαν σε ποινές από τέσσερα έως έξι χρόνια κάθειρξη, χωρίς ωστόσο να πάει κάποιος από τους καταδικασθέντες φυλακή. Το δικαστήριο έδωσε σε όλους αναστολή στην έκτιση της ποινής τους, έως ότου δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, δηλαδή από το Εφετείο.

Εφεση άσκησε η Εισαγγελία της Αθήνας – Η πρώην περιφερειάρχης δεν θα δικαστεί εκ νέου για παράβαση καθήκοντος.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες ήταν δύο αντιπεριφερειάρχες –τότε–, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας και πέντε στελέχη της πολεοδομίας και της υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων. Η δίκη για την πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής το 2017 διήρκεσε δύο και πλέον χρόνια με παρόντες κάποιους από τους κατηγορουμένους και πολλούς συγγενείς των θυμάτων. Αίσθηση είχε προκαλέσει η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως Πετρούλας Μακρή, που είχε ζητήσει την καταδίκη των περισσότερων κατηγορουμένων, επισημαίνοντας τις χρόνιες εγκληματικές παραλείψεις της αυτοδιοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών που είχαν μεταβάλει την περιοχή σε μνημείο αυθαίρετης δόμησης, με μπαζωμένα ρέματα και χτισμένους χειμάρρους, που μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Ο συνήγορος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την άσκηση έφεσης και σε δήλωσή του υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η έφεση είναι και εκπρόθεσμη», δηλαδή ασκήθηκε μετά τη σχετική προθεσμία που προβλέπει ο νόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή