Διορισμός εκπαιδευτικών: Δικαιότερη κατανομή, ανάλογα με τα υπαρκτά κενά

Διορισμός εκπαιδευτικών: Δικαιότερη κατανομή, ανάλογα με τα υπαρκτά κενά

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πάρει τη μερίδα του λέοντος στους διορισμούς του Σεπτεμβρίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διορισμός εκπαιδευτικών: Δικαιότερη κατανομή, ανάλογα με τα υπαρκτά κενά-1

Σύμφωνα με συνδικαλιστές που μίλησαν στην «Κ», η κατανομή γίνεται ανάλογα με τα υπαρκτά κενά εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες και όχι για να τηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, όπως συνέβαινε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεικτικό είναι ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) υποστηρίζει ότι στην κατανομή των διορισμών είναι πάγια «ριγμένη» η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, διότι ενώ οι ελλείψεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία είναι περισσότερες από αυτές σε γυμνάσια και λύκεια, τελικά ο αριθμός των διορισμών κατανεμόταν σχεδόν ισόποσα. Τη σχολική χρονιά 2021-2022 τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια ήταν 10.666 και στη δευτεροβάθμια 5.710. Ομως έγιναν 6.200 διορισμοί στην πρωτοβάθμια και 4.960 διορισμοί στη δευτεροβάθμια.

Με την ολοκλήρωσή τους, το σύνολο των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση την τελευταία διετία θα φτάσει τις 24.786. Οπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Μέσω των σχεδόν 25.000 μόνιμων διορισμών τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργούμε ένα συμπαγές πλέγμα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με πολλαπλά οφέλη για όλη τη σχολική μας κοινότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή