Φωτιά τώρα στη Βενίζα Μεγάρων

Φωτιά τώρα στη Βενίζα Μεγάρων

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έχει προκαλέσει νέα φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Βενίζα, στα Μέγαρα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής έχει προκαλέσει νέα φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Βενίζα, στα Μέγαρα.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, συμμετέχουν επίγειες, αλλά και εναέριες δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα στην πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα ενώ πάνω από την περιοχή πετούν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η νέα δασική πυρκαγιά είναι ορατή και από τις κάμερες του Αστεροσκοπείου στην Πεντέλη. 

Φωτιά τώρα στη Βενίζα Μεγάρων-1
φωτ. facebook

Αυτή την ώρα ζητείται από τους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη να εκκενώσουν τον οικισμό και να μετακινηθούν προς Αλεποχώρι.

«Γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο» λέει ο δήμαρχος Μεγάρων 

Μιλώντας στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης μας είπε τα εξής για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στην περιοχή Λούμπα και στην κοινότητα Ζάχουλη. Η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή μια ρεματιά έκτασης 200 στρεμμάτων. Καίγονται πεύκα, ελιές, φιστικιές και αγροτικές εκτάσεις. Ο άνεμος είναι χαμηλής έντασης προς το παρόν, γύρω στα 5 μποφόρ. Δρουν και ενάριες και επίγειες δυνάμεις και ακόμα το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου μας αλλά και εθελοντές. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ελεγχθεί το μέτωπο και μας έχουν ειδοποίησει ότι θα μας στείλουν σε λίγο και άλλα εναέρια μέσα. Ανησυχούμε και επαγρυπνούμε».

Δυσκόλεψε πολύ η κατάσταση στα Μέγαρα σύμφωνα με τον δήμαρχο 

Λίγο μετά τις 16.00 η κατάσταση στα Μέγαρα άρχισε να δυσκολεύει πάρα πολύ όπως σημείωσε στο kathimerini.gr o δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Σταμούλης. Όπως μάς είπε ο ίδιος: «σε λίγα λεπτά κλιμάκωσε απότομα η πυρκαγιά. Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να μην περάσει στην απέναντι πλευρά της Ζάχουλης προς τη θέση Λούμπα. Η απόσταση δεν είναι παρά ελάχιστα μέτρα, δεδομένου ότι η φωτιά είναι πια στον δρόμο. Οι άνεμοι έχουν φουντώσει ξανά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Απειλήθηκε ένα σπίτι ήδη αλλά οι πολλές οικίες βρίσκεται στην απέναντι πλευρά όπου παλεύουν οι πυροσβέστες να μην περάσει η φωτιά».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή