Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 17.42. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα: ένα στον λόφο Πατρίς, ένα στον λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι.

Έχουν κινητοποιηθεί και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς και συγκεριμένα 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες. Ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο δήμαρχος Σαλαμίνας η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και κινείται προς πολλές κατευθύνσεις. Μιλώντας στο kathimerini.gr o Γιώργος Παναγόπουλος μάς είπε τα εξής: «H φωτιά είναι επικίνδυνη, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι φλόγες απειλούν σπίτια στα 100 μόλις μέτρα. Επίσης η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει τουλάχιστον 4 έστιες απ’ ο, τι βλέπω. Μαζί με την Πυροσβεστική έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης».

Η Πυροσβεστική επιβεβαιώνει την εισήγησή της για εκκένωση, και λέει ότι ζητείται ήδη από τους πολίτες να μετακινηθούν από τους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου προς την ακτή Καραϊσκάκη.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή