Φωτιά στη Λέσβο: Να εκκενωθούν Βρίσα και Σταυρός ζητεί εκ νέου ο δήμος

Φωτιά στη Λέσβο: Να εκκενωθούν Βρίσα και Σταυρός ζητεί εκ νέου ο δήμος

Να εκκενωθούν εκ νέου τα χωριά Βρίσα και Σταυρός ζήτησε ο δήμος Δυτικής Λέσβου, μετά την αναζωπύρωση των πύρινων μετώπων και δεδομένου ότι αρκετοί κάτοικοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους νωρίτερα, όταν η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εκκενωθούν εκ νέου τα χωριά Βρίσα και Σταυρός ζήτησε ο δήμος Δυτικής Λέσβου, μετά την αναζωπύρωση των πύρινων μετώπων και δεδομένου ότι αρκετοί κάτοικοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους νωρίτερα, όταν η πυρκαγιά παρουσίαζε καλύτερη εικόνα.

Η ανακοίνωση του δήμου Δυτικής Λέσβου, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook:

«Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ζητείται κατανόηση εκ μέρους των δημοτών που φιλοξενούνται ακόμα εκτός των οικιών τους από το Σταυρό και τη Βρίσα και ζητούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Η εκκένωση των οικισμών έγινε προληπτικά και μέχρι οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς να διαπιστώσουν πως διασφάλισαν τη Βρίσα και τον Σταυρό, δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς στο σπίτι του.

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και της Αυτεπιστασίας θα προβούν άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις και στις απαραίτητες ενέργειες για να γυρίσουν οργανωμένα και με ασφάλεια όλοι οι συμπολίτες μας στο σπίτι τους, όταν αυτό θα επιτραπεί», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση».

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης έκανε λόγο για σχετική ύφεση τις βραδινές ώρες, ωστόσο όπως τόνισε, τώρα πνέουν δυτικοί άνεμοι που απειλούν τα χωριά Βρίσα και Σταυρό.

Όπως τόνισε, η εντολή προς τους κατοίκους των δύο χωριών είναι να πάνε προς τη θάλασσα, στα Βατερά, όπου έχει σβήσει η φωτιά.

Κατά την εκτίμησή του, έχουν καεί ήδη 20.000 στρέμματα από τη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Λέσβο. Ανέφερε, δε, ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν μόλις τέσσερα εναέρια μέσα, σημειώνοντας ότι χρειάζονται περισσότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή