Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες και τεστ το άνοιγμα των σχολείων – Η εισήγηση της επιτροπής

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκες και τεστ το άνοιγμα των σχολείων – Η εισήγηση της επιτροπής

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όχι» σε υποχρεωτική χρήση μάσκας και «όχι» σε υποχρεωτικά τεστ είναι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, ο εφετινός αγιασμός θα βρει τους μαθητές χωρίς τους περιορισμούς των δύο προηγούμενων ετών.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις της Επιτροπής προς το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνουν την μη επιβολή χρήσης μάσκας και διενέργειας τεστ, συστήνοντας ωστόσο στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τα παιδιά τους προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά σε περίπτωση κρούσματος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΪ, κ. Κεραμέως είχε προαναγγείλει ηπιότερα μέτρα για τα σχολεία. «Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

Όπως έχει αναφέρει η κ. Κεραμέως, σε περίπτωση που ανιχνευθεί κρούσμα μέσα σε σχολικό τμήμα, υπάρχουν μέτρα αντιμετώπισης αντίστοιχα με ό,τι ισχύει και για την υπόλοιπη κοινωνία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα για το παιδί που θα βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.


50.579 κρούσματα, 202 θάνατοι, 117 διασωληνωμένοι

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 50.579 κρούσματα COVID-19 (4.848 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -10% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 23% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.762.827 εκ των οποίων 51.9% γυναίκες. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.89 (95% ΔΕ: 0.75 – 1.05.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.173 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 168, -23% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.298 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 185, -12% εβδομαδιαία μεταβολή).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 117 (68.4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 69 έτη και το 96.6% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 202 θάνατοι ασθενών COVID-19 (19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -24% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 32.552 θάνατοι, με το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή