Μηταράκης: Σώθηκαν όλα τα παιδιά στον Έβρο

Μηταράκης: Σώθηκαν όλα τα παιδιά στον Έβρο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι διασώθηκαν όλα τα παιδιά τα οποία βρίσκονταν με την ομάδα μεταναστών στον Έβρο, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία δείχνουν ότι διασώθηκαν όλα τα παιδιά τα οποία βρίσκονταν με την ομάδα μεταναστών στον Έβρο, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ενώ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση πως βρίσκονται σε «πλήρη αφωνία» από την Τρίτη που παρουσίασε τα εν λόγω στοιχεία στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, από τη μια της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών και από την άλλη, το «μέτωπο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία υπερασπίζεται μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, όπως το 2015 και προσπαθούν με έντονες πιέσεις προς τη χώρα μας να μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα, το οποίο δεν θα γίνει».

«Κάθε φορά που υπάρχουν περιστατικά, βλέπουμε την ευρωπαϊκή αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά Μέσα, ΜΚΟ, να προσπαθούν να καταγγείλουν την Ελλάδα, γιατί νομίμως και συνταγματικά φυλάει τα σύνορά της. Τι προσπαθούν να πετύχουν; Μια χαλαρότερη πολιτική από τη χώρα μας», είπε.

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Επέμεινε, δε, ότι η χώρα «δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι».

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση των 38 μεταναστών

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μηταράκης ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Aρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη με την υπόθεση των 38 μεταναστών σε νησίδα του Έβρου.

Ο υπουργός επισκέφθηκε την Πέμπτη την Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και όπως δήλωσε, έθεσε υπόψη του κ. Ντογιάκου στοιχεία «που αποτυπώνουν ανακολουθίες που διαπιστώθηκαν στην υπόθεση των 38 μεταναστών», με σκοπό να επιληφθεί η δικαιοσύνη και να διαπιστωθεί, εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεπλάκη, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή