Πολυτεχνειούπολη: Επεισόδιο σε επιχείρηση για ναρκωτικά – Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

Πολυτεχνειούπολη: Επεισόδιο σε επιχείρηση για ναρκωτικά – Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένα άτομο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για ναρκωτικά στις παλιές εστίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας 30χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως ο άνδρας είχε εμπλοκή σε υποθέσεις όπλων και ναρκωτικών, προσθέτοντας πως, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κινήθηκε εναντίον αστυνομικού με ένα κατσαβίδι. Τότε η αστυνομικός τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί συνολικά 22 άτομα.

Πολυτεχνειούπολη: Επεισόδιο σε επιχείρηση για ναρκωτικά – Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε-1
Φωτογραφία: Kathimerini.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση 

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή