ΕΚΠΑ: Νέοι φοιτητές από 44 χώρες

ΕΚΠΑ: Νέοι φοιτητές από 44 χώρες

Η πανεπιστημιακή κοινότητα υποδέχθηκε τους 77 πρώτους φοιτητές των αγγλόφωνων τμημάτων της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής Σχολής

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 77 νέους φοιτητές από 44 χώρες υποδέχθηκε χθες το Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας τη νέα σελίδα που γυρίζει με την οργάνωση αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων. Στην αίθουσα τελετών στα Προπύλαια, η ηγεσία και πανεπιστημιακοί του ιδρύματος υποδέχθηκαν τους 40 πρώτους φοιτητές του αγγλόφωνου προγράμματος της Ιατρικής Σχολής, καθώς και τους 37 φοιτητές που θα εισαχθούν στο αγγλόφωνο πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Αθηνών πάνω στην αρχαιολογία, την ιστορία και τη λογοτεχνία της αρχαίας Ελλάδας, το οποίο διανύει την τρίτη του χρονιά, με συνολικά 64 φοιτητές από 21 χώρες. Οι πρώτοι φοιτητές του προγράμματος της Ιατρικής είναι από Αλβανία, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Αίγυπτο, Ελ Σαλβαδόρ, Φινλανδία, Γερμανία, Γεωργία, Μαλδίβες, Ολλανδία, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότιο Αφρική, Σρι Λάνκα, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

Οπως είπε ο πρύτανης του ιδρύματος και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Θάνος Δημόπουλος, η επιλογή των φοιτητών έγινε μεταξύ 1.400 υποψηφίων από 44 χώρες. «Ενας από τους στόχους των προγραμμάτων είναι να προσελκύσει τους καλύτερους φοιτητές διεθνώς. Ζητάμε να μας πείτε και τη δική σας άποψη για το πρόγραμμα», παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος προς τους νέους φοιτητές των αγγλόφωνων προγραμμάτων. Στην επιτυχία του προγράμματος της Φιλοσοφικής παρά τις δυσκολίες της πανδημίας εστίασε, μεταξύ άλλων, η ομότιμη καθηγήτρια της σχολής Ελένη Καραμολέγκου. Στην τελετή παρέστησαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

ΕΚΠΑ: Νέοι φοιτητές από 44 χώρες-1
Στόχος των προγραμμάτων του ΕΚΠΑ είναι «να προσελκύσουν τους καλύτερους φοιτητές διεθνώς», σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος, Αθ. Δημόπουλο. [ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ]

Μετεγγραφή λόγω πολέμου

Την ίδια στιγμή, το υπoυργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην εμπόλεμη Ουκρανία, οι Ελληνες που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 σε πανεπιστήμια της χώρας και συνεχίζουν να φοιτούν κατά το έτος 2022-23 μπορούν να ζητήσουν μία μόνο φορά τη μετεγγραφή τους σε αντίστοιχο ή με συναφές αντικείμενο, σε περίπτωση μη αντιστοιχίας, τμήμα ελληνικού ΑΕΙ, καθ’ υπέρβασιν του προβλεπομένου ποσοστού μετεγγραφομένων ανά τμήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή