Διοικητικά δικαστήρια: 60 χρόνια προσφοράς στη Θέμιδα

Διοικητικά δικαστήρια: 60 χρόνια προσφοράς στη Θέμιδα

Εκδήλωση για τα διοικητικά δικαστήρια με βασικούς ομιλητές τους Π. Παυλόπουλο, Ευ. Βενιζέλο, Σπ. Βλαχόπουλο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την παρουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και του γενικού επιτρόπου των διοικητικών δικαστηρίων Δημήτρη Κωστάκη πραγματοποιείται σήμερα εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας των διοικητικών δικαστηρίων. Η εκδήλωση διεξάγεται στο Πολεμικό Μουσείο, με ομιλητές τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε και καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελο Βενιζέλο, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ Σπύρο Βλαχόπουλο και άλλους πανεπιστημιακούς.

Παρόντες και οι υπουργοί Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Για την επέτειο των 60 χρόνων λειτουργίας και σημαντικής προσφοράς των διοικητικών δικαστηρίων έχει εκδοθεί επετειακό λεύκωμα.

Τα διοικητικά δικαστήρια άρχισαν τη λειτουργία τους με τη σημερινή τους μορφή μετά τη μεταπολίτευση, εκδικάζοντας φορολογικές διαφορές αλλά και υποθέσεις τελωνειακού δικαίου, όπως και χιλιάδες αιτήσεις πολιτών που κατά καιρούς ζήτησαν αποζημιώσεις από το κράτος για σειρά πράξεων και παραλείψεων που τους έβλαψαν. Την εκδήλωση έχει αναλάβει να συντονίσει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή