ΚΚΕ: νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις

ΚΚΕ: νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό, μπήκε στο τραπέζι η προετοιμασία για τις βουλευτικές, τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, όπως και η βελτίωση της εσω-οργανωτικής λειτουργίας, με στόχο να δυναμώσει η συσπείρωση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό, μπήκε στο τραπέζι η προετοιμασία για τις βουλευτικές, τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, όπως και η βελτίωση της εσω-οργανωτικής λειτουργίας, με στόχο να δυναμώσει η συσπείρωση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Αποφασίστηκε η ενίσχυση των δράσεων του κόμματος και ελήφθη η απόφαση για «Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία», που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε πως κρίσιμη μάχη για το επόμενο διάστημα είναι η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου, για την επιτυχία της οποίας θα κινητοποιηθούν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος και της ΚΝΕ. Οπως αναφέρθηκε, «η απεργία στις 9 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό για να αποκτήσουν οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, που είναι σε εξέλιξη, νέα δυναμική, με αιχμή τα μέτωπα της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματος, της υγείας, της εμπλοκής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κ.λπ.».

Η απόφαση του κορυφαίου οργάνου επισημαίνει πως πλέον «αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος και αυξάνονται οι δυσκολίες του αστικού πολιτικού συστήματος να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή