Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού: Οικονομικός έλεγχος για τη «βιομηχανία θαυμάτων»

Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού: Οικονομικός έλεγχος για τη «βιομηχανία θαυμάτων»

Η προαναγγελθείσα ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την υπόθεση του ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού πραγματοποιήθηκε χθες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προαναγγελθείσα ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την υπόθεση του ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού πραγματοποιήθηκε χθες. Και μέσα στις επόμενες ημέρες στόχος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος έχει την ποιμαντική και κανονική αρμοδιότητα επί του ναού και όσων λαμβάνουν χώρα εκεί, είναι να δοθεί «βελούδινη λύση» σε αυτό που περιγράφεται ως «αγυρτεία και απάτη» από πόρισμα έρευνας το οποίο διενεργήθηκε εσωτερικά από την Εκκλησία. Εκκλησιαστικές πηγές επιμένουν εδώ και καιρό ότι η παρατεταμένη ανοχή στη δράση του ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη είναι αποτέλεσμα μεγάλων πιέσεων, που ασκούνται από παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Παράλληλα, αφήνεται να εννοηθεί ότι και από το ίδιο το περιβάλλον της αδελφότητας ιερέων που σταδιακά διαμορφώθηκε στους Αγίους Ισιδώρους, καλλιεργήθηκε ένας κύκλος επιρροής, ιδιαίτερα μέσω ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του εκκλησιαστικού χώρου, ώστε να εξασφαλιστεί υποστήριξη και από μερίδα πιστών. Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση σημαντικού μέρους της ιεραρχίας για τη συνεχιζόμενη πρωτοφανή κατάσταση στους Αγίους Ισιδώρους κατέστησε μη αναβαλλόμενη τη λήψη μέτρων.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα καλέσει τον εφημέριο των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού να αποσυρθεί σε μονή μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Ετσι, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης και τα μέλη της αδελφότητας να εγκαταλείψουν τους Αγίους Ισιδώρους και να μετακινηθούν σε κάποια μονή της Αττικής.

Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπισθεί κατ’ αρχάς το ζήτημα της κακοδιαχείρισης και του οικονομικού σκανδάλου που αναδεικνύεται σε σχέση με τους Αγίους Ισιδώρους. Ο ναός ανήκει στο προνοιακό ταμείο των κληρικών και είναι ένας από τους δέκα που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς. Είναι ο μοναδικός που, παρά τις ατελείωτες ουρές προσκυνητών, παρουσιάζει σταθερά παθητικό στα οικονομικά στοιχεία του. Η μετακίνηση του ιερέα και της αδελφότητας σε άλλη εκκλησία θα δώσει τη δυνατότητα οικονομικού ελέγχου, που τώρα δεν υφίσταται, εξαιτίας της υπαγωγής του ναού στο προνοιακό ταμείο. Ετσι, αφήνεται να εννοηθεί πως, εφόσον σπάσει η αλυσίδα του χρήματος, θα εκλείψουν οι αιτίες που γέννησαν, εξέθρεψαν και συντηρούν μέχρι σήμερα την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί εάν με τα συγκεκριμένα μέτρα θα κοπεί ο γόρδιος δεσμός ή αν θα χρειαστεί να ληφθούν περισσότερο αποφασιστικά μέτρα σε δεύτερο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή