Συνεχείς προκλήσεις από τον Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχείς προκλήσεις από τον Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με απαξιωτικές για το δικαστήριο εκφράσεις από τον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό, που λόγω της καταδίκης του για συμμετοχή στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης βρίσκεται ουσιαστικά σε αναστολή της βουλευτικής του ιδιότητας, συνεχίστηκε και χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) σε δεύτερο βαθμό

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαξιωτικές για το δικαστήριο εκφράσεις από τον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό, που λόγω της καταδίκης του για συμμετοχή στις εγκληματικές δράσεις της οργάνωσης βρίσκεται ουσιαστικά σε αναστολή της βουλευτικής του ιδιότητας, συνεχίστηκε και χθες η δίκη της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.) σε δεύτερο βαθμό.

Ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος σε αντίθεση με άλλα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. που δικάζονται είναι παρών στη δικαστική διαδικασία, επιτέθηκε χθες πολλές φορές στο δικαστήριο με αφορμή το γεγονός ότι πλέον οι ημέρες διεξαγωγής της δίκης είναι λίγες, αφού στην ίδια αίθουσα παράλληλα διεξάγεται και η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Με αφορμή το γεγονός ότι οι ημέρες διεξαγωγής της δίκης είναι λίγες – Αίτημα από την υπεράσπιση του Παύλου Φύσσα να αναζητηθεί και να προσέλθει να καταθέσει η κοπέλα που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.

Προτού η πρόεδρος του δικαστηρίου, Σοφία Πανουτσακοπούλου, εκφωνήσει χθες τον κατάλογο των κατηγορουμένων, ο Ιωάννης Λαγός, ισχυριζόμενος –για πολλοστή φορά– ότι «είναι πολιτικός κρατούμενος», διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις λίγες δικασίμους εξαπολύοντας παράλληλα απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις κατά του δικαστηρίου: «Εχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικάσιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι; Ντροπή σας. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει». H πρόεδρος αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομική φρουρά της δίκης προκειμένου να απομακρυνθεί εκτός δίκης ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνέχισε τις ύβρεις προς το δικαστήριο, ενώ επανήλθε στη δικαστική αίθουσα αργότερα όταν είχε στο μεταξύ ηρεμήσει.

Η υβριστική συμπεριφορά του, όμως, προς το δικαστήριο συνεχίστηκε. Προκάλεσε νέες εντάσεις, καθώς ζήτησε να κληθεί συγκεκριμένος αστυνομικός ως μάρτυρας, κάνοντας λόγο «για προμελετημένη απόφαση». Αιτήματα, ωστόσο, υποβλήθηκαν και από την υπεράσπιση του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να αναζητηθεί και να προσέλθει να καταθέσει –ούτε στην πρώτη δίκη είχε εμφανιστεί– η κοπέλα που ήταν μαζί με τον Παύλο Φύσσα και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της στιγμής κατά την οποία ο νεαρός μουσικός έχασε τη ζωή του από τη δολοφονική ενέργεια του Γιώργου Ρουπακιά.

Η δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής διεξάγεται στη μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο από τον περασμένο μήνα έχει εισέλθει στην έρευνα των συνθηκών δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, έγκλημα που πυροδότησε την εις βάθος διερεύνηση της δράσης της Χ.Α. και οδήγησε στην αποκάλυψη έκνομων δράσεων από πολιτικά στελέχη της Χ.Α. και όχι μόνον. Στη δίκη του δεύτερου βαθμού, εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα εξεταστούν και άλλες εγκληματικές ενέργειες στελεχών της οργάνωσης, όπως η επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες. Πάντως, ο χρόνος της δευτεροβάθμιας δίκης εκτιμάται ότι θα είναι σχετικά σύντομος και δεν θα φθάσει τα πεντέμισι χρόνια της δίκης στον πρώτο βαθμό, χρονικό διάστημα που έσπασε κάθε προηγούμενο δικαστικό ρεκόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή